Безбедност

Ваша безбедност нам је на првом месту у свему што радимо.

Ако вам подаци нису безбедни, нису ни приватни. Због тога су Google услуге, попут Претраге, Мапа и YouTube-а, заштићене једном од најнапреднијих безбедносних инфраструктура на свету.

Шифровање чува приватност података при преносу

Шифровање омогућава виши ниво заштите и приватности у нашим услугама. Када, на пример, шаљете имејл, делите видео, посећујете веб-сајт или чувате слике, подаци које правите се премештају између уређаја, Google услуга и наших центра података. Штитимо ове податке помоћу више нивоа заштите, укључујући водеће технологије шифровања, као што су HTTPS и Transport Layer Security.

Наша клауд инфраструктура штити ваше податке 24 сата дневно, свих 7 дана у недељи

Од прилагођених центара података до подводних оптичких каблова који преносе податке између континената, Google управља једном од најбезбеднијих и најпоузданијих клауд инфраструктура на свету. И она се непрекидно надгледа да би ваши подаци били заштићени и да би вам били на располагању кад су вам потребни. У ствари, дистрибуирамо податке на више центара података да бисмо, у случају пожара или неке катастрофе, могли да их аутоматски и без застоја пребацимо на стабилне и безбедне локације.

Откривање претњи помаже у заштити наших услуга

Непрекидно надгледамо наше услуге и интерну инфраструктуру да бисмо их заштитили од предњи, укључујући нежељени садржај, малвер, вирусе и друге облике злонамерног кода.

Владама не дајемо директан приступ вашим подацима

Никада без вашег знања не дајемо приступ вашим подацима или серверима на којима се ти подаци чувају. Никада. То значи да ниједан државни орган, амерички или неки други, нема директан приступ подацима наших корисника. Повремено од полицијских служби добијамо захтеве за податке корисника. Наш правни тим прегледа ове захтеве и одбија оне који су преопшти или нису у складу са исправном процедуром. Улажемо велике напоре како бисмо у услузи Транспарентност отворено приказивали ове захтеве за податке.

Шифровање се простире изван слике Ајфелове куле

Шифровање Gmail-а штити приватност имејлова

Од првог дана Gmail подржава шифроване везе, које онемогућавају да људи с лошом намером прочитају оно што шаљете. Gmail вас и упозорава на могуће безбедносне ризике, на пример, када добијете имејл који није послат преко шифроване везе.

Коверта Gmail имејла активира знак упозорења скенера безбедности

Gmail заштита од непожељног садржаја филтрира сумњиве имејлове

Многи напади малвером и „пецањем“ почињу имејлом. Gmail безбедност вас штити од непожељног садржаја, „пецања“ и малвера боље него било која друга имејл услуга. Gmail анализира шаблоне добијене из више милијарди порука да би одредио карактеристике имејлова које корисници означавају као непожељне, а затим користи те ознаке да блокира сумњиве или опасне имејлове пре него што их примите. Ви можете да помогнете ако изаберете опцију „Пријави као непожељно“ за сумњиве имејлове које примате.

Машинско учење и вештачка интелигенција помажу да Gmail-ов филтер за непожељне поруке постане још прецизнији. Тренутно спречава да 99,9% непожељних порука стигне у ваше пријемно сандуче.

Chrome претраживач са напретком безбедносног ажурирања

Chrome аутоматски ажурира безбедност прегледача

Безбедносне технологије се непрекидно мењају, па безбедност подразумева и ажурираност. Зато Chrome редовно обавља провере да би био сигуран да је верзија прегледача коју користите ажурирана најновијим безбедносним исправкама, заштитама од малвера и обмањујућих сајтова и другим технологијама. Chrome се аутоматски ажурира тако да имате најновију Chrome безбедносну технологију која вас штити.

Штетна апликација се приближава уређају

Google Play онемогућава инсталирање потенцијално штетних апликација на телефону

Један од највећих безбедносних пропуста на уређају могу да буду апликације које инсталирате на њему. Наш систем за откривање означава потенцијално штетне апликације пре него што оне уопште стигну у Play продавницу. Ако нисмо сигурни да ли је апликација безбедна, чланови Android тима за безбедност је ручно прегледају. Док усавршавамо систем за откривање, поново процењујемо апликације које се већ налазе на Google Play-у и уклањамо оне које могу да буду штетне да их не бисте инсталирали на уређај.

Google блокира злонамерне и обмањујуће огласе

Онлајн доживљај могу да покваре огласи који садрже малвер, прекривају садржај који покушавате да видите, промовишу фалсификовану робу или на неки други начин крше смернице за оглашавање. Овај проблем схватамо веома озбиљно. Сваке године блокирамо скоро милијарду лоших огласа уз помоћ особа задужених за преглед и напредног софтвера. Пружамо вам и алатке за пријављивање увредљивих огласа и контролу типова огласа које ћете видети. Такође активно објављујемо наш увид и најбоље праксе да бисмо учинили интернет безбеднијим за све.

Google безбедносни штит и листа за проверу

Заштитите налог помоћу Провере безбедности

Прво што можете да урадите да бисте заштитили Google налог јесте да покренете Проверу безбедности. Направили смо је да бисмо вам омогућили да проверавате да ли су ваше информације за враћање приступа налогу ажуриране и да ли су веб-сајтови, апликације и уређаји који су повезани са налогом они које још увек користите и који су поуздани. Ако вам нешто изгледа сумњиво, можете одмах да промените подешавања или лозинку. Провера безбедности траје само неколико минута и можете да је покренете кад год желите.

Покрени Проверу безбедности
Gmail прима обавештење о сумњивим активностима

Добијајте обавештења о сумњивим активностима

Да бисмо заштитили налог од људи с лошом намером, пазимо на необичне активности и обавештавамо вас кад нешто делује сумњиво. На пример, ако неки непознати уређај покуша да се пријави на налог или ако се информације за опоравак налога промене, одмах вас контактирамо да бисмо потврдили да ви то радите. Обавештења вам се шаљу имејлом, али можете и да се региструјете да примате SMS-ове на телефон.

Пријављивање на уређај и у прегледач помоћу истог верификационог кода

Побољшате безбедност пријављивања да бисте спречили нападе

Јака лозинка одбија хакере и штити налог. Да бисте направили добру лозинку, проверите да ли је јединствена, да ли садржи комбинацију слова, бројева и симбола и да ли је користите само на Google-у.

Помажемо вам да додатно заштитите налог и тако што вам нудимо верификацију у 2 корака. Када користите верификацију у 2 корака, не можете да се пријавите на налог само помоћу лозинке. Биће вам потребан шестоцифрени кôд који ћемо послати на ваш телефон или, да бисте се додатно заштитили од „пецања“, безбедносни кључ који се умеће у USB порт рачунара.

Прегледач приказује лозинке заштићене у Chrome-у

Заштитите се помоћу ових алатки за безбедност лозинки

Ако омогућите да Chrome-ов уграђени менаџер лозинки памти лозинке за различите веб-сајтове, биће вам лакше да користите јаке, јединствене лозинке за сваки сајт. Можете да додате и додатак за Chrome Заштита лозинке, који вам помаже да избегнете нападе „пецањем“ тако што вас упозорава када уносите Google лозинку на сајту који није Google-ов.

Google мапе у прегледачу проналазе изгубљени телефон који је даљински закључан

Заштитите налог када изгубите телефон

Ако некад изгубите телефон или вам га украду, само посетите Мој налог да бисте заштитили податке у неколико брзих корака. Без обзира на то да ли имате Android или iOS уређај, можете да га пронађете и закључате, промените лозинку, додате прилагођену поруку на почетни екран или чак избришете све податке са телефона.