Vaša varnost

Vaša varnost je vedno na prvem mestu.

Če vaši podatki niso varni, niso zasebni. Zato zagotavljamo, da so Googlove storitve, kot so Iskanje Google, Google Zemljevidi in YouTube, zaščitene z eno od najnaprednejših varnostnih infrastruktur na svetu.

Šifriranje zagotavlja zasebnost podatkov med prenašanjem

Šifriranje uvaja višjo raven varnosti in zasebnosti za storitve. Pri pošiljanju e-pošte, objavi videoposnetka, odpiranju spletnega mesta ali shranjevanju fotografij se podatki, ki jih ustvarite, prenašajo med napravo, Googlovimi storitvami in našimi podatkovnimi središči. Te podatke zaščitimo z več ravnmi varnosti, vključno z vodilnimi tehnologijami šifriranja, kot sta HTTPS in TLS.

Naša infrastruktura oblaka ščiti vaše podatke 24 ur na dan vse dni v tednu

Google ima eno najvarnejših in najzanesljivejših infrastruktur oblaka na svetu, od posebej razvitih podatkovnih središč do podmorskih optičnih vodov, ki prenašajo podatke med kontinenti. Z neprekinjenim nadzorom infrastrukture zagotavljamo zaščito podatkov in poskrbimo, da so na voljo, ko jih potrebujete. Podatki so razdeljeni po več podatkovnih središčih, tako da lahko v primeru požara ali naravne nesreče samodejno in brez prekinitev preklopimo na stabilne in varne lokacije.

Zaznavanje groženj pomaga pri zaščiti storitev

Stalno nadziramo naše storitve in infrastrukturo zanje ter jih ščitimo pred grožnjami, vključno z neželeno vsebino, zlonamerno programsko opremo, virusi in drugimi vrstami zlonamerne kode.

Državnim organom ne omogočamo neposrednega dostopa do vaših podatkov

Nikomur ne omogočamo prikritega dostopa do vaših podatkov ali naših strežnikov, v katerih so shranjeni vaši podatki. To pomeni, da noben državni organ, v Združenih državah ali drugod, nima neposrednega dostopa do podatkov uporabnikov. Občasno od organov prejmemo zahteve za razkritje podatkov uporabnikov. Naša pravna služba pregleda te zahteve in zavrne tiste, ki so preobsežne ali ne upoštevajo pravilnega postopka. Zelo si prizadevamo, da smo s preglednostjo informacij odprti glede teh zahtev za podatke.

Šifriranje se razteza tudi zunaj slike Eifflovega stolpa

S šifriranjem v Gmailu so e-poštna sporočila zasebna

Gmail že od vsega začetka podpira šifrirane povezave, kar zlonamernim uporabnikom otežuje, da bi brali vsebino, ki jo pošiljate. Gmail vas prav tako opozori glede morebitnih varnostnih tveganj, ko na primer prejmete e-poštno sporočilo, ki ni bilo poslano prek šifrirane povezave.

E-poštna ovojnica v Gmailu sproži opozorilni znak varnostnega pregledovalnika

Gmailova zaščita pred vsiljeno pošto izloči sumljiva e-poštna sporočila

Številni napadi z zlonamerno programsko opremo ali lažnim predstavljanjem se začnejo z e-poštnim sporočilom. Gmailov varnostni sistem vas bolje kot katera koli druga e-poštna storitev ščiti pred vsiljeno pošto, lažnim predstavljanjem in zlonamerno programsko opremo. Gmail analizira vzorce, ustvarjene iz več milijard sporočil, in tako prepozna značilnosti e-poštnih sporočil, ki so jih uporabniki označili kot vsiljeno pošto, ter nato na podlagi teh oznak blokira sumljiva ali nevarna e-poštna sporočila, preden vas dosežejo. Pomagate lahko tako, da za sumljiva e-poštna sporočila, ki jih prejmete, izberete »Prijavi kot vsiljeno pošto«.

S strojnim učenjem in umetno inteligenco je filter vsiljene pošte v Gmailu še natančnejši. 99,9 % vsiljene pošte tako ne pristane v vaši mapi s prejetimi sporočili.

Brskalnik Chrome z napredkom varnostnega posodabljanja

Chrome samodejno posodobi varnost brskalnika

Varnostne tehnologije se stalno spreminjajo, zato je pri varnosti pomembno, da je vse posodobljeno. Zaradi tega Chrome redno preverja, ali je različica brskalnika posodobljena z najnovejšimi varnostnimi popravki, zaščitami pred zlonamerno programsko opremo in zavajajočimi spletnimi mesti ter drugim. Chrome se samodejno posodablja, zato vas v njem ščiti najnovejša varnostna tehnologija.

Škodljiva aplikacija se prikrade v napravo

Google Play prepreči prenos morebitnih škodljivih aplikacij v telefon

Ena od največjih varnostnih ranljivosti v napravi so lahko aplikacije, ki jih namestite v njej. Naš sistem zazna in označi morebitne škodljive aplikacije, preden so sploh objavljene v Trgovini Play. Če nismo prepričani, ali je aplikacija varna, jo ročno pregleda skupina za varnost Androida. Ko izboljšujemo sistem zaznavanja, znova pregledamo aplikacije, ki so že v Googlu Play, in odstranimo tiste, ki so lahko škodljive, tako da ne končajo v vaši napravi.

Google blokira zlonamerne in zavajajoče oglase

Uporabo spleta lahko pokvarijo oglasi, ki vsebujejo zlonamerno programsko opremo, zakrivajo vsebino, ki si jo poskušate ogledati, oglašujejo lažno blago ali drugače kršijo naše pravilnike o oglaševanju. To težavo jemljemo zelo resno. Vsako leto naši pregledovalci in dovršena programska oprema blokirajo skoraj milijardo neustreznih oglasov. Prav tako vam dajemo na voljo orodja za prijavo žaljivih oglasov in nadziranje, katere vrste oglasov so vam prikazane. Poleg tega redno objavljamo svoje ugotovitve in najboljše prakse, da bo splet varnejši za vse.

Googlova značka za varnost in kontrolni seznam

Zavarujte račun z varnostnim pregledom

Prva stvar, ki jo lahko storite za zaščito Google Računa, je izvedba varnostnega pregleda. Razvili smo ga, da bi vam pomagali preveriti, ali so vaši podatki za obnovitev aktualni in ali so spletna mesta, aplikacije in naprave, povezane z vašim računom, dejansko tiste, ki jih še uporabljate in jim zaupate. Če je kar koli videti sumljivo, lahko takoj spremenite nastavitve ali geslo. Varnostni pregled traja le nekaj minut in ga lahko izvedete, kolikor pogosto želite.

Izvedite varnostni pregled
Gmail prejme opozorilo o sumljivi dejavnosti

Prejemajte opozorila o sumljivi dejavnosti

Ker vas želimo zaščititi pred morebitnimi zlonamernimi uporabniki, smo pozorni na nenavadne dejavnosti in vas obvestimo, če je kaj videti sumljivo. Če se na primer v vaš račun poskuša prijaviti neznana naprava ali če se spremenijo vaši podatki za obnovitev računa, vas takoj obvestimo, da se prepričamo, ali ste to dejansko storili vi. Obvestila vam pošljemo po e-pošti, vendar se lahko tudi prijavite za prejemanje SMS-jev v telefon.

Prijava v napravo in brskalnik z isto kodo za preverjanje

Povečajte varnost prijave in preprečite napade

Močno geslo odvrne hekerje in varuje račun. Če želite ustvariti močno geslo, mora biti edinstveno ter vsebovati mešanico črk, številk in znakov, uporabljati pa ga morate samo za Google.

S preverjanjem v dveh korakih lahko poskrbite za dodatno varnost računa. Pri preverjanju v dveh korakih potrebujete za prijavo v račun poleg gesla še nekaj drugega. To je lahko šestmestna koda, poslana v vaš telefon, ali varnostni ključ, ki ga vstavite v vrata USB na računalniku, če želite zagotoviti še večjo zaščito pred lažnim predstavljanjem.

Brskalnik prikaže gesla, zaščitena v Chromu

Zaščitite se s temi orodji za varnost gesla

Če upravitelju gesel, ki je vgrajen v Chrome, omogočite shranjevanje gesel za različna spletna mesta, boste lahko za vsako spletno mesto uporabljali zapletena in edinstvena gesla. Prav tako lahko namestite razširitev za Chrome, imenovano Zaščita gesla, ki vas opozori, ko na spletnem mestu, ki ni Googlovo, vnesete geslo za Google, in lahko tako preprečite napad z lažnim predstavljanjem.

Google Zemljevidi v brskalniku poiščejo izgubljeni telefon, ki je bil zaklenjen na daljavo

Zaščitite račun ob izgubi telefona

Če telefon izgubite ali vam ga ukradejo, lahko na strani Moj račun hitro zaščitite svoje podatke. Ne glede na to, ali imate napravo Android ali iOS, jo lahko poiščete in zaklenete, spremenite geslo, na začetni zaslon dodate sporočilo po meri ali izbrišete vse podatke v napravi.