Securitatea dvs.

Securitatea dvs. este pe primul loc, în toate acțiunile noastre.

Dacă datele dvs. nu sunt securizate, nu sunt private. De aceea, ne asigurăm că serviciile Google precum Căutarea Google, Google Maps și YouTube sunt protejate de una dintre cele mai avansate infrastructuri de securitate din lume.

Criptarea asigură confidențialitatea datelor dvs. în timpul transferului

Criptarea aduce un nivel mai mare de securitate și confidențialitate în serviciile noastre. De exemplu, când trimiteți un e-mail, postați un videoclip, accesați un site sau stocați fotografii, datele pe care le creați sunt transferate de pe dispozitivul dvs. în serviciile Google și în centrele noastre de date. Protejăm aceste date prin mai multe straturi de securitate, inclusiv prin cele mai bune tehnologi de criptare, cum ar fi HTTPS sau Transport Layer Security.

Infrastructura noastră cloud vă protejează non-stop datele

De la centrele de date personalizate până la cablurile noastre submarine din fibră care transferă date între continente, Google folosește una dintre infrastructurile cloud cele mai securizate și mai fiabile din lume. Aceasta este monitorizată permanent pentru a vă proteja datele și pentru a vi le pune la dispoziție când aveți nevoie de ele. De fapt, distribuim datele în mai multe centre de date. Astfel, în caz de incendiu sau de alt dezastru, acestea pot fi mutate simplu și automat în alte locații stabile și sigure.

Detectarea amenințărilor contribuie la protejarea serviciilor noastre

Ne monitorizăm continuu serviciile și infrastructura aferentă pentru a le proteja împotriva amenințărilor, inclusiv contra spamului, a programelor malware, a virușilor și a altor forme de cod rău-intenționate.

Nu oferim guvernelor acces direct la datele dvs.

Nu oferim niciodată acces prin „pasaje secrete” la datele dvs., nici la serverele noastre pe care le stocăm. Niciodată. Asta înseamnă că nicio entitate guvernamentală, din S.U.A. sau din altă țară, nu are acces direct la informațiile utilizatorilor noștri. Uneori, primim solicitări privind datele utilizatorilor din partea unor instituții de aplicare a legii. Echipa noastră juridică examinează aceste solicitări și le respinge pe cele prea vaste sau care nu respectă procedura corectă. Ne străduim să facem publice aceste solicitări de date prin Raportul despre transparența informației.

Pictograma de criptare apare deasupra unei imagini cu turnul Eiffel

Criptarea Gmail asigură confidențialitatea e-mailurilor

Încă de la început, Gmail a acceptat conexiunile criptate, datorită cărora este mai dificil ca utilizatorii rău-intenționați să citească mesajele trimise de dvs. Gmail vă avertizează și în privința posibilelor riscuri de securitate, de exemplu, când primiți un e-mail care nu a fost trimis printr-o conexiune criptată.

Plicul unui e-mail din Gmail declanșează un semnal de avertisment pe scanerul de securitate

Protecția antispam din Gmail elimină e-mailurile suspecte

Multe atacuri de programe malware și phishing încep cu un e-mail. Funcțiile de securitate Gmail vă protejează de spam, phishing și programe malware mai bine decât orice alt serviciu de e-mail. Gmail analizează modelele extrase din miliarde de mesaje pentru a identifica acele caracteristici ale e-mailurilor pe care utilizatorii le-au marcat ca spam, apoi folosește marcatorii respectivi pentru a bloca e-mailurile suspecte sau periculoase înainte ca acestea să ajungă la dvs. Puteți contribui și dvs. la acest proces selectând „Raportați ca spam” în cazul e-mailurilor suspecte pe care le primiți.

Datorită învățării automate și inteligenței artificiale, filtrul de spam din Gmail devine și mai precis. În prezent împiedică 99,9% din spam să apară în mesajele primite.

Browserul Chrome cu progresul actualizării de securitate

Chrome actualizează automat securitatea browserului

Tehnologiile de securitate se schimbă constant, așa că menținerea securității este sinonimă cu actualizarea constantă. De aceea, Chrome face verificări regulate pentru a se asigura că versiunea de browser pe care o folosiți este actualizată cu cele mai recente remedii de securitate, cu protecții împotriva programelor malware și a site-urilor înșelătoare și cu alte elemente de securitate. Chrome se actualizează automat, deci protecția este asigurată de cea mai recentă tehnologie de securitate Chrome.

O aplicație periculoasă se strecoară pe dispozitiv

Google Play împiedică instalarea pe telefon a aplicațiilor care pot fi periculoase

Una dintre cele mai mari vulnerabilități de securitate ale dispozitivului dvs. poate fi constituită de aplicațiile pe care le instalați. Sistemul nostru de detectare marchează posibilele aplicații periculoase înainte ca acestea să ajungă în Magazinul Play. Când nu știm sigur dacă o aplicație este sigură, aceasta este examinată manual de membrii Echipei de securitate Android. Pe măsură ce rafinăm sistemul de detectare, reevaluăm aplicațiile care există deja pe Google Play și le eliminăm pe cele care ar putea fi dăunătoare, astfel încât să nu ajungă pe dispozitivul dvs.

Google blochează anunțurile înșelătoare și rău-intenționate

Experiența online poate fi compromisă de anunțuri care includ programe malware, acoperă conținutul pe care doriți să îl vedeți, promovează bunuri contrafăcute sau încalcă politicile noastre publicitare. Google tratează această problemă cu foarte multă seriozitate. În fiecare an, combinația noastră de examinatori umani și software sofisticat blochează aproape un miliard de anunțuri. În plus, vă oferim instrumente prin care puteți să raportați anunțuri jignitoare și să stabiliți ce tipuri de anunțuri doriți să vedeți. Mai mult, publicăm constant concluziile noastre și cele mai bune practici, pentru ca internetul să fie un loc mai sigur pentru toată lumea.

Cele mai importante sfaturi pentru siguranța dvs. online

Protejați-vă conturile și datele cu caracter personal online urmând aceste sfaturi rapide.

  • Protejați-vă dispozitivele

  • Evitați tentativele de phishing

  • Navigați pe internet în siguranță

Scutul de securitate Google și lista de verificare

Creați parole puternice

Crearea unei parole puternice, securizate, este cea mai importantă măsură pe care o puteți lua pentru a vă proteja conturile online. Puteți să faceți acest lucru folosind diferite cuvinte pe care nu le veți uita, dar pe care alții nu le-ar ghici cu ușurință. Sau alegeți o propoziție lungă și creați o parolă folosind prima literă a fiecărui cuvânt. Pentru ca parola să fie și mai puternică, folosiți cel puțin 8 caractere, deoarece cu cât parola este mai lungă, cu atât este mai eficientă.

Dacă vi se cere să creați răspunsuri pentru întrebări de securitate, vă recomandăm să alegeți răspunsuri false, care vor fi și mai dificil de ghicit.

Nu folosiți niciodată aceeași parolă pentru două conturi

Folosiți parole unice pentru fiecare cont

Riscurile în privința securității sunt mai mari dacă folosiți aceeași parolă pentru a vă conecta la mai multe conturi, cum ar fi Contul Google, profilurile din rețelele sociale și conturile de pe site-urile comercianților. Este ca și cum ați folosi aceeași cheie pentru ușa de la casă, de la mașină și de la birou. Dacă cineva poate deschide una dintre uși, le-ar putea deschide pe toate.

Rețineți mai multe parole

Un manager de parole, cum ar fi Google Smart Lock din browserul Chrome vă ajută să protejați și să rețineți toate parolele pentru diferite conturi online. Poate să rețină și răspunsuri la întrebări de securitate și să genereze parole aleatorii pentru dvs.

Protejați-vă de hackeri prin verificarea în doi pași

Verificarea în doi pași vă ajută să împiedicați accesul oricărei persoane care nu ar trebui să acceseze contul, solicitând folosirea unui factor secundar pentru conectarea la cont, pe lângă nume de utilizator și parolă. Folosind Google, de exemplu, acesta poate fi un cod de șase cifre generat din aplicația Google Authenticator sau o solicitare în aplicația Google privind acceptarea conectării de pe un dispozitiv de încredere.

Pentru protecție suplimentară împotriva phishingului, puteți să folosiți o cheie de securitate fizică de inserat în portul USB al computerului sau de conectat la dispozitivul mobil prin NFC (Near Field Communication) sau Bluetooth.

Actualizați permanent software-ul

Pentru a vă proteja în cazul vulnerabilităților de securitate, folosiți întotdeauna software actualizat pentru browserul web, pentru sistemul de operare, pentru pluginuri și pentru editoarele de documente. Când primiți notificări ca să vă actualizați software-ul, faceți acest lucru cât mai curând.

Examinați software-ul pe care îl folosiți cu regularitate pentru a vă asigura că întotdeauna rulați cea mai recentă versiune disponibilă. Unele servicii, inclusiv browserul Chrome, se vor actualiza automat.

Folosiți o blocare a ecranului

Când nu folosiți computerul, laptopul, tableta sau telefonul, blocați ecranul pentru a împiedica alte persoane să le folosească. Pentru un plus de securitate, setați dispozitivul să se blocheze automat când devine inactiv.

Blocați telefonul dacă îl pierdeți

Dacă se întâmplă să pierdeți telefonul sau să vă fie furat, accesați Contul meu și selectați „Găsiți telefonul” pentru a vă proteja datele în câțiva pași rapizi. Indiferent dacă dispozitivul dvs. este Android sau iOS, puteți să localizați și să blocați telefonul de la distanță, pentru ca nimeni altcineva să nu poată să vă folosească telefonul și să vă acceseze informațiile cu caracter personal.

Browserul arată parolele protejate în Chrome

Nu permiteți instalarea aplicațiilor potențial periculoase pe telefon

Descărcați întotdeauna aplicațiile mobile dintr-o sursă în care aveți încredere. Pentru a proteja dispozitivele Android, Google Play Protect rulează o serie de verificări de securitate pentru aplicațiile din Magazinul Google Play înainte ca dvs. să le puteți descărca și verifică periodic dacă pe dispozitivul dvs. există posibile aplicații periculoase din alte surse.

Pentru protecția permanentă a datelor dvs.:

  • examinați aplicațiile de pe dispozitiv și eliminați-le pe cele pe care nu le folosiți;
  • accesați setările pentru magazinul de aplicații și activați actualizările automate;
  • oferiți acces la date sensibile, cum ar fi locația și fotografiile dvs. numai aplicațiilor în care aveți încredere.

Feriți-vă de înșelătoriile prin e-mail, de premiile și de cadourile false

mesajele de la străini sunt suspecte întotdeauna, în special dacă dau vești prea bune pentru a fi adevărate, de exemplu, vă informează că ați câștigat ceva, vă oferă premii în schimbul participării la un sondaj sau promovează mijloace de a câștiga bani rapid. Nu dați clic niciodată pe linkuri suspecte și nu introduceți niciodată informații cu caracter personal în formulare sau sondaje suspecte.

Examinați cu atenție solicitările de informații cu caracter personal

Nu răspundeți la e-mailuri, mesaje instantanee sau ferestre de tip pop-up care solicită informații cu caracter personal, cum ar fi parolele, numărul contului bancar și numerele cardurilor de credit sau chiar ziua dvs. de naștere. Chiar dacă mesajul provine de pe un site în care aveți încredere, cum ar fi cel al băncii dvs., nu dați clic niciodată pe link și nu trimiteți niciun mesaj de răspuns. Este de preferat să vă conectați la cont accesând direct site-ul sau aplicația respectivă.

Nu uitați că site-urile și serviciile legitime nu vor trimite mesaje prin care vi se solicită să trimiteți parole sau informații financiare prin e-mail.

Feriți-vă de impostori

Dacă o persoană pe care o cunoașteți vă trimite un e-mail, însă mesajul vi se pare ciudat, poate că i-a fost piratat contul.

Atenție la:

  • solicitările urgente de bani;
  • cunoștințe care susțin că au probleme în altă țară și au nevoie de ajutorul dvs.;
  • persoane care spun că le-a fost furat telefonul și nu pot fi apelate.

Nu răspundeți la mesaj și nu dați clic pe niciun link dacă nu vă puteți asigura că e-mail este legitim.

Verificați de două ori fișierele înainte de a le descărca

Unele atacuri de phisihing sofisticate pot fi realizate prin documente și atașamente PDF infectate. Dacă întâlniți un atașament suspect, folosiți Chrome sau Google Drive pentru a-l deschide în siguranță și pentru a reduce riscul de infectare a dispozitivului dvs. Dacă detectăm un virus, vom afișa un avertisment.

Folosiți rețele securizate

Aveți grijă când folosiți o conexiune Wi-Fi mobilă sau gratuită, chiar și una care solicită o parolă. Când vă conectați la o rețea publică, orice persoană din vecinătate v-ar putea monitoriza activitatea pe internet, aflând, de exemplu, ce site-uri accesați și ce informații introduceți pe acestea. Dacă singura rețea Wi-Fi la care aveți acces este publică sau gratuită, browserul Chrome vă va arăta în bara de adrese dacă site-ul este securizat.

Verificați securizarea conexiunilor înainte de a introduce informații sensibile

Când navigați pe internet, în special dacă intenționați să introduceți informații sensibile, cum ar fi o parolă sau detaliile cardului de credit, asigurați-vă că aveți o conexiune sigură la site-urile pe care le accesați. Adresele URL securizate încep cu HTTPS. Browserul Chrome va afișa pictograma unui lacăt verde, încuiat complet, în câmpul adresei URL, cu mesajul „Securizat”. Dacă adresa nu este securizată, mesajul va fi „Nesecurizat”. Printr-o conexiune HTTPS navigați în siguranță, deoarece browserul sau aplicația dvs. se conectează sigur la site-ul pe care îl accesați.