Un internet mai sigur

Google contribuie la transformarea internetului într-un loc mai sigur pentru toată lumea.

Avem o experiență îndelungată în dezvoltarea de tehnologii pentru siguranță, nu numai în folosul utilizatorilor noștri, ci și al întregului univers online. Când creăm tehnologie pentru siguranța serviciilor noastre, găsim oportunități să o oferim și altora, în beneficiul tuturor. Și pe măsură ce amenințările se schimbă în timp, măsurile noastre adaptative și avangardiste deschid calea și pentru alte companii.

Navigarea sigură nu protejează numai utilizatorii browserului Chrome

Inițial, am creat tehnologia Navigare sigură pentru a proteja utilizatorii Chrome împotriva programelor malware și a tentativelor de phishing, alertându-i când încercau să acceseze site-uri periculoase. Pentru ca internetul să fie mai sigur pentru toată lumea, am oferit această tehnologie gratuit, permițând și altor companii să o folosească în browserele lor, inclusiv în Apple Safari și Mozilla Firefox. Astăzi, jumătate din populația online a lumii este protejată prin Navigarea sigură.

În plus, alertăm proprietarii site-urilor când site-urile lor au vulnerabilități de securitate și le oferim instrumente gratuite pentru a-i ajuta să remedieze rapid problemele. Continuând să oferim și altora noua tehnologie de securitate pe măsură ce o dezvoltăm, contribuim la crearea unui internet mai sigur pentru toată lumea.

Folosim HTTPS pentru a vă proteja mai bine când navigați pe internet

Conectându-vă la serviciile noastre prin criptarea HTTPS, vă protejăm de persoane indiscrete și de hackeri rău-intenționați, pentru a ne asigura că ajungeți numai pe site-urile și la conținutul care vă interesează. Pentru a motiva site-urile să adopte această securitate suplimentară, criptarea prin HTTPS este unul dintre criteriile folosite de algoritmul Căutării Google la clasarea site-urilor în rezultatele de căutare.

Pentru a descoperi vulnerabilități, creăm recompense pentru securitate

La Google, creăm programe de recompensare pentru securitate, în cadrul cărora plătim cercetători independenți să descopere vulnerabilități ale sistemelor noastre și să creeze remedii de securitate. În fiecare an acordăm burse de cercetare și recompense pentru vânătorii de erori, în valoare de milioane de dolari. În prezent, folosim programe de recompensare pentru securitate pentru numeroase produse Google, cum ar fi Chrome și Android.

Punem instrumentele noastre de securitate la dispoziția dezvoltatorilor

Când considerăm că tehnologia noastră de securitate poate fi de folos și altora, le-o oferim. De exemplu, oferim gratuit Google Cloud Security Scanner dezvoltatorilor, pentru ca aceștia să își poată scana și analiza aplicațiile web în App Engine și să descopere eventualele vulnerabilități de securitate.

Permitem accesul la datele despre practicile noastre pentru dezvoltarea unui internet mai sigur

Încă din 2010, Google publică Raportul despre transparența informației, care prezintă statistici despre aspecte ca eliminările în baza drepturilor de autor, solicitările guvernamentale privind datele utilizatorilor și inițiativele de securitate precum Navigarea sigură. În plus, permitem accesul la datele despre adoptarea în domeniu a criptării site-urilor și e-mailurilor. Când facem acest lucru, scopul nu este numai să împărtășim și altora progresul nostru, ci și să-i încurajăm pe alții să adopte standarde de securitate mai înalte, pentru ca în final internetul să fie mai sigur pentru toți.