Cum funcționează anunțurile

Nu vindem nimănui informațiile dvs. cu caracter personal.

Mare parte din activitatea noastră se bazează pe afișarea de anunțuri, atât în serviciile Google, cât și pe site-uri și în aplicații mobile partenere. Cu ajutorul anunțurilor putem să oferim tuturor serviciile Google gratuit. Folosim date pentru a vă afișa aceste anunțuri, însă nu vindem informațiile dvs. cu caracter personal cum ar fi numele, adresa de e-mail și informațiile de plată.

Folosim datele pentru a afișa anunțuri relevante

Încercăm să vă afișăm anunțuri utile folosind date culese de pe dispozitivele dvs., inclusiv căutările și locația, site-urile și aplicațiile pe care le-ați folosit, videoclipurile și anunțurile pe care le-ați văzut și informațiile cu caracter personal pe care ni le-ați oferit, cum ar fi grupul de vârstă, sexul și interesele dvs.

Dacă v-ați conectat, și în funcție de Setările pentru anunțuri, aceste date sunt folosite pentru alegerea anunțurilor de afișat pe dispozitivele dvs. Prin urmare, dacă accesați un site de călătorii pe computer, de la serviciu, este posibil ca în aceeași seară să vedeți anunțuri pentru zboruri către Paris pe telefon.

Advertiserii plătesc numai pentru anunțurile pe care utilizatorii le văd sau pe care le ating

Când advertiserii desfășoară o campanie de anunțuri cu noi, ei plătesc numai pentru performanța reală a anunțurilor respective, nu și pentru informațiile dvs. cu caracter personal. Prin performanță se poate înțelege de câte ori a fost văzut sau atins anunțul sau de câte ori s-a acționat ca urmare a vederii unui anunț, de exemplu, descărcând o aplicație sau completând un formular de solicitare.

Le arătăm advertiserilor ce impact au avut campaniile lor

Le oferim advertiserilor date despre performanța anunțurilor lor, însă facem acest lucru fără să divulgăm informațiile dvs. cu caracter personal. În fiecare moment al procesului de afișare a anunțurilor, informațiile dvs. cu caracter personal rămân protejate și private.

Cum funcționează anunțurile în serviciile Google și pe site-urile partenere

Folosim date pentru a afișa anunțuri utile pentru dvs., în serviciile Google sau pe site-urile și aplicațiile mobile partenere.

Biciclete de culori diferite într-o fereastră de browser

Cum funcționează anunțurile în Căutarea Google

Când folosiți Căutarea Google, anunțurile pot să se afișeze lângă sau deasupra rezultatelor de căutare relevante. De cele mai multe ori, aceste anunțuri sunt determinate de căutarea pe care tocmai ați efectuat-o și de locația dvs. De exemplu, dacă dvs. căutați „biciclete” se pot afișa anunțuri pentru biciclete vândute la preț redus în apropierea dvs.

În alte cazuri, folosim date suplimentare precum căutările dvs. anterioare sau site-urile pe care le-ați accesat, pentru a vă prezenta anunțuri mai utile. Pentru că ați căutat deja „biciclete”, dacă acum căutați „vacanțe”, este posibil să vedeți anunțuri în Căutarea Google pentru locuri în care puteți merge cu bicicleta în vacanță.

Anunțurile Google din Gmail sunt evidențiate cu galben

Cum funcționează anunțurile pe YouTube

Când vizionați videoclipuri pe YouTube, este posibil să vedeți anunțuri înainte de redare sau pe pagina videoclipului. Aceste anunțuri sunt bazate pe videoclipuri pe care le-ați vizionat și pe alte date, cum ar fi căutările dvs. actuale și recente pe YouTube.

De exemplu, dacă dvs. căutați „sfaturi de modă” sau vizionați videoclipuri despre înfrumusețare, este posibil să vi se afișeze un anunț despre un nou set de videoclipuri de înfrumusețare. Cu ajutorul acestor anunțuri, susținem creatorii videoclipurilor vizionate.

Puteți să închideți numeroase anunțuri YouTube dacă nu doriți să le vizionați.

În videoclipul de pe YouTube cu o femeie fericită apare un anunț pop-up pentru ochelari moderni

Cum funcționează anunțurile din Gmail

Anunțurile pe care le vedeți în Gmail sunt bazate pe datele asociate Contului Google. De exemplu, activitatea dvs. din alte servicii Google precum YouTube sau Căutarea Google poate influența tipurile de anunțuri pe care le vedeți în Gmail. Google nu folosește cuvinte cheie sau mesajele primite de dvs. pentru a vă afișa anunțuri. Nimeni nu citește e-mailurile dvs. pentru a vă afișa anunțuri.

Browserul cu o fotografie de profil are un anunț pentru o geantă verde elegantă

Cum funcționează anunțurile pe site-urile partenere Google

Multe site-uri și aplicații mobile sunt în parteneriat cu Google pentru afișarea de anunțuri. Acești advertiseri decid să afișeze anumite anunțuri diferitelor „tipuri” de public, în baza informațiilor cu caracter personal la care ne-au permis accesul utilizatorii noștri și a datelor pe care le culegem despre activitățile online: de exemplu, „bărbați între 25 și 34 de ani, interesați de călătorii”.

Este posibil să vă afișăm anunțuri și în baza site-urilor pe care le-ați accesat anterior, de exemplu, este posibil să vedeți un anunț pentru pantofii roșii pe care i-ați adăugat în coșul de cumpărături online, dar pe care ați decis totuși să nu îi cumpărați. Totuși, facem acest lucru fără să divulgăm niciun fel de informații cu caracter personal, cum ar fi numele, adresa de e-mail sau informațiile dvs. de facturare.

Preluați controlul asupra experienței legate de anunțurile Google

Vă oferim instrumente cu ajutorul cărora stabiliți ce tipuri de anunțuri vi se afișează când sunteți conectat(ă) sau când sunteți deconectat(ă).

Tabletă cu Setări pentru anunțuri și un anunț pentru ochelari de soare

Gestionați anunțurile în funcție de preferințele dvs.

Din Setările pentru anunțuri puteți să stabiliți ce anunțuri vi se afișează, în funcție de subiectele care vă interesează. De exemplu, dacă folosiți setările pentru Personalizarea anunțurilor ca să indicați pentru Google că vă place muzica pop, când vă conectați pe YouTube se pot afișa anunțuri pentru lansări viitoare și spectacole din apropierea dvs.

Dacă v-ați conectat și dezactivați Personalizarea anunțurilor, nu vi se vor mai afișa anunțuri asociate intereselor dvs. în serviciile Google, nici pe site-uri și în aplicații partenere Google. Dacă v-ați deconectat și dezactivați Personalizarea anunțurilor, setarea se va aplica numai pentru serviciile Google în care se afișează anunțuri.

Anunț Google pentru o mașină verde cu un buton pentru închidere în partea de sus

Eliminați anunțurile pe care nu doriți să le vedeți

Pentru numeroase anunțuri afișate prin site-urile și aplicațiile partenere, aveți opțiunea „Nu mai afișa anunțul”. Puteți elimina anunțurile considerate nerelevante dând clic pe „X” în colțul anunțului.

De exemplu, poate că anunțurile despre mașini erau utile când studiați piața căutând să cumpărați o mașină nouă, dar după ce v-ați găsit mașina visată, probabil că nu mai doriți să vedeți anunțuri de la Google despre aceasta.

Dacă v-ați conectat, și în funcție de Setările pentru anunțuri, această opțiune va fi aplicată pe dispozitivele dvs. conectate pe site-urile și în aplicațiile partenere Google.

Puteți să blocați anunțurile fără să vă conectați folosind opțiunea Blocați acest advertiser în serviciile Google care afișează anunțuri.

Anunțuri pentru ochelari de soare cu un buton pentru informații în partea din dreapta sus

Aflați ce date folosim pentru a vă afișa anunțuri

Dorim să vă ajutăm să înțelegeți mai bine ce date sunt folosite pentru a vi se afișa anunțuri. „De ce se afișează acest anunț” este o funcție prin care puteți să dați clic pe o solicitare pentru a afla de ce se afișează un anumit anunț. De exemplu, poate că anunțul pentru o rochie se afișează deoarece ați accesat site-uri de modă. Sau dacă vedeți un anunț pentru un restaurant, poate că este afișat în baza locației dvs. Acest tip de date ne ajută să afișăm anunțuri despre lucruri pe care le puteți considera utile. Însă nu uitați că nu permitem niciodată accesul advertiserilor la aceste date.