Et tryggere Internett

Vi bidrar til å gjøre Internett tryggere for alle.

Vi har lenge jobbet med å utvikle sikkerhetsteknologi som gir fordeler til både brukerne våre og resten av verden på nettet. Når vi utvikler teknologi for å gjøre tjenestene våre tryggere, finner vi måter å dele den med verden på, slik at alle kan dra nytte av den. Etter hvert som truslene endrer seg over tid, baner de fleksible og fremtidsrettede tiltakene våre vei for andre selskaper.

Safe Browsing beskytter mer enn bare Chrome-brukere

Vi utviklet opprinnelig Safe Browsing-teknologien for å beskytte Chrome-brukere mot skadelig programvare og nettfiskingsforsøk, gjennom å varsle dem når de forsøkte å gå til skadelige nettsteder. For å gjøre Internett tryggere for alle gjorde vi denne teknologien tilgjengelig for andre selskaper uten kostnader, slik at den kan brukes i nettlesere som Apple Safari og Mozilla Firefox. I dag er halvparten av verdens brukere på nettet beskyttet av Safe Browsing.

Vi varsler også eierne av nettsteder med sikkerhetsproblemer og tilbyr dem gratisverktøy, slik at de kan løse problemet raskt. Ved å fortsette å dele ny sikkerhetsteknologi etter hvert som vi utvikler den, bidrar vi til å skape et Internett som er tryggere for alle.

Vi bruker HTTPS for å holde deg tryggere når du surfer på Internett

Når du kobler til tjenestene våre gjennom HTTPS-kryptering, beskyttes du mot uvedkommende som kan spore aktiviteten din, og mot hackere, sånn at du bare kommer til stedene og innholdet du ønsker. For å motivere nettstedseiere til å ta i bruk denne ekstra sikkerhetsfunksjonen har vi valgt HTTPS-kryptering som ett av elementene Google Søk-algoritmen tar i betraktning ved rangering av nettsteder i søkeresultatene.

Vi gir sikkerhetsbelønninger for avdekking av svakheter

Hos Google har vi programmer med sikkerhetsbelønninger som tildeles uavhengige forskere for at de skal jobbe med å finne svake punkter i tjenestene våre og skape sikkerhetsløsninger. Hvert år deler vi ut flere millioner dollar i forskningsmidler og som belønning for oppdagelser av feil. For tiden har vi belønningsprogrammer for mange Google-produkter, for eksempel Chrome og Android.

Vi gjør sikkerhetsverktøyene våre tilgjengelig for utviklere

Vi deler sikkerhetsteknologien vår når vi mener at det kan være av verdi for andre. For eksempel gjør vi Google Cloud Security Scanner gratis tilgjengelig for utviklere, slik at de kan skanne og analysere appene sine i App Engine for å få bukt med sikkerhetssvakheter.

Vi deler data om rutinene våre for å skape et tryggere Internett

Siden 2010 Google har publisert en Innsynsrapport – en rapport med statistikk over ting som fjerning av innhold på grunn av opphavsrett, forespørsler om brukerdata fra myndigheter og sikkerhetsinitiativer som Safe Browsing. Vi deler også data om bransjens bruk av kryptering for nettsteder og e-post. Dette er ikke bare for å dele fremgangen vår med brukerne, men også for å oppmuntre andre til å ta i bruk bedre sikkerhetsstandarder med det formålet å gjøre Internett tryggere for alle.