Uw veiligheid

De beveiliging van uw gegevens staat voorop bij alles wat we doen.

Als uw gegevens niet veilig zijn, zijn deze ook niet privé. Daarom worden Google-services als Zoeken, Maps en YouTube beschermd door een van de meest geavanceerde beveiligingsinfrastructuren.

Dankzij versleuteling blijven uw gegevens tijdens het versturen privé

Versleuteling zorgt voor een hoger beveiligings- en privacyniveau van onze services. Wanneer u een e-mail verzendt, een video deelt, een website bezoekt of uw foto's opslaat, worden de gegevens die u genereert uitgewisseld tussen uw apparaat, Google-services en onze datacenters. Deze gegevens beschermen we met meerdere beveiligingslagen, waaronder toonaangevende versleutelingstechnologieën als HTTPS en Transport Layer Security (TLS).

Onze cloudinfrastructuur beschermt uw gegevens dag en nacht

Van speciaal ontworpen datacenters tot onderzeese glasvezelkabels voor gegevensoverdracht tussen continenten: Google werkt met een van de veiligste en betrouwbaarste cloudinfrastructuren ter wereld. Deze wordt continu bewaakt om uw gegevens te beschermen en beschikbaar te stellen zodra u deze nodig heeft. We verspreiden gegevens over meerdere datacenters, zodat ze in geval van brand of rampen automatisch en naadloos kunnen worden overgezet naar stabiele en veilige locaties.

We beschermen onze services tegen bedreigingen

We controleren continu onze services en onderliggende infrastructuren om deze te beschermen tegen bedreigingen, zoals spam, malware, virussen en andere schadelijke code.

We geven overheden geen directe toegang tot uw gegevens

We verlenen nooit via een 'achterdeur' toegang tot uw gegevens of tot de servers waarop uw gegevens staan. Dit betekent dat geen enkele overheidsdienst, de Amerikaanse noch een andere, rechtstreeks toegang heeft tot de gegevens van onze gebruikers. Wel komt het voor dat we van wetshandhavingsinstanties verzoeken ontvangen voor gebruikersgegevens. Ons juridisch team beoordeelt zulke verzoeken en wijst verzoeken af die te algemeen zijn of niet de juiste procedure volgen. We zijn graag open over deze verzoeken om gegevens. Dit laten we zien in ons Transparantierapport.

Een foto van de Eiffeltoren wordt versleuteld

Gmail-versleuteling zorgt ervoor dat e-mail privé blijft

Vanaf het begin maakt Gmail al gebruik van versleutelde verbindingen, zodat anderen niet kunnen lezen wat u verstuurt. Gmail waarschuwt u bovendien voor mogelijke beveiligingsrisico's, zoals wanneer u een e-mail ontvangt die niet is verzonden via een versleutelde verbinding.

Een envelop komt niet ongemerkt langs de beveiliging van Gmail

Gmail's spambeveiliging filtert verdachte e-mail weg

Veel malware- en phishing-aanvallen beginnen met een e-mail. Gmail-beveiliging beschermt u beter tegen spam, phishing en malware dan andere e-mailservices. Gmail analyseert patronen in miljarden berichten om te kunnen identificeren welke kenmerken e-mails hebben die gebruikers als spam hebben gemarkeerd. Deze markeringen worden vervolgens gebruikt om verdachte of gevaarlijke e-mails te blokkeren voordat ze u ooit bereiken. U kunt ons helpen door 'Spam melden' te selecteren voor verdachte e-mails die u ontvangt.

Machine learning en kunstmatige intelligentie maken het spamfilter van Gmail nog nauwkeuriger. Het houdt nu 99,9% van de spam uit uw inbox.

Chrome-browser met voortgang van beveiligingsupdate

De beveiliging van de Chrome-browser wordt automatisch geüpdatet

Beveiligingstechnologieën veranderen continu, dus als u veilig wilt blijven, zult u ook up-to-date moeten zijn. Chrome controleert daarom regelmatig of de browserversie die u gebruikt, is geüpdatet met de laatste beveiligingsoplossingen, bescherming tegen malware en misleidende sites en meer. Chrome wordt regelmatig geüpdatet, zodat u wordt beschermd door de nieuwste beveiligingstechnologie.

Schadelijke app probeert op een apparaat te komen

Google Play houdt schadelijke apps weg van uw telefoon

De grootste beveiligingsrisico's op uw apparaat komen van de apps die u erop installeert. Ons detectiesysteem markeert potentieel schadelijke apps voordat ze überhaupt in de Play Store kunnen komen. Als we er niet zeker van zijn of een app veilig is, wordt deze handmatig gecontroleerd door het Android Security Team. Naarmate we ons detectiesysteem verfijnen, kunnen we apps die al op Google Play staan, alsnog verwijderen, zodat deze niet op uw apparaat terechtkomen.

Google blokkeert schadelijke en misleidende advertenties

Uw online beleving kan worden verpest door advertenties die malware bevatten, content bedekken die u wilt zien, reclame maken voor nepproducten of anderszins een schending vormen van ons advertentiebeleid. We nemen dit probleem erg serieus. Onze teams voeren handmatig controles uit en gebruiken geavanceerde software om elk jaar bijna een miljard schadelijke advertenties te blokkeren. We bieden u daarnaast tools waarmee u aanstootgevende advertenties kunt melden en zelf kunt beheren wat voor advertenties worden weergegeven. Bovendien publiceren we proactief inzichten en praktische tips waarmee we het internet voor iedereen veiliger kunnen maken.

Beveiligingsschild en checklist van Google

Beveilig uw account met de Beveiligingscheck

Het eerste wat u kunt doen om uw Google-account te beschermen, is de Beveiligingscheck uitvoeren. Hiermee kunt u controleren of uw informatie voor herstel up-to-date is en of u de websites, apps en apparaten die zijn gekoppeld aan uw account, nog steeds gebruikt en vertrouwt. Als iets er verdacht uitziet, kunt u uw instellingen of wachtwoord onmiddellijk wijzigen. De Beveiligingscheck duurt maar een paar minuten en kunt u zo vaak uitvoeren als u wilt.

De Beveiligingscheck uitvoeren
Gmail ontvangt een melding van verdachte activiteit

Ontvang meldingen van verdachte activiteit

Om uw account te beschermen tegen kwaadwillenden, houden we ongewone activiteiten in de gaten en stellen we u op de hoogte als iets niet in orde lijkt. Als een onbekend apparaat bijvoorbeeld probeert in te loggen op uw account of als uw gegevens voor accountherstel worden gewijzigd, nemen we onmiddellijk contact met u op om te bevestigen of u deze activiteit heeft uitgevoerd. U ontvangt meldingen per e-mail, maar u kunt zich ook aanmelden voor sms-meldingen op uw telefoon.

Inloggen op apparaat en browser met dezelfde verificatiecode

Maak uw inloggegevens beter bestand tegen aanvallen

Een sterk wachtwoord schrikt hackers af en zorgt ervoor dat uw account beveiligd blijft. Een goed wachtwoord is uniek, bevat een combinatie van letters, cijfers en symbolen en wordt alleen gebruikt voor Google.

We beveiligen uw account ook via authenticatie in twee stappen . Met authenticatie in twee stappen heeft u meer dan alleen uw wachtwoord nodig om in te loggen op uw account. Dit kan een code van zes cijfers zijn die wordt verzonden naar uw telefoon of, voor nog betere beveiliging tegen phishing, een fysieke beveiligingssleutel die u in de USB-poort van uw computer moet steken.

Browser toont wachtwoorden die worden beschermd in Chrome

Bescherm uzelf met deze opties voor wachtwoordbeveiliging

Met het ingebouwde wachtwoordbeheer kunt u Chrome wachtwoorden van websites laten onthouden, zodat u makkelijker voor elke site een sterk en uniek wachtwoord kunt verzinnen. Ook kunt u de Chrome-extensie Password Alert toevoegen. Deze helpt u phishingaanvallen te voorkomen door u te waarschuwen wanneer u uw Google-wachtwoord invoert op een site die niet van Google is.

Google Maps lokaliseert in de browser een verloren telefoon die op afstand is vergrendeld

Bescherm uw account wanneer u uw telefoon kwijtraakt

Bij verlies of diefstal van uw telefoon kunt u naar Mijn account gaan om in een paar stappen uw gegevens te beschermen. Het maakt daarvoor niet uit of u een Android- of iOS-apparaat heeft. U kunt het apparaat lokaliseren en vergrendelen, uw wachtwoord wijzigen, een aangepast bericht sturen naar uw startscherm of zelfs alle gegevens van uw telefoon wissen.