Zelf controle houden

U heeft de middelen om uw privacy zelf te beheren.

We gebruiken gegevens om onze services zo nuttig mogelijk te maken, maar u beslist welke typen gegevens we kunnen verzamelen en gebruiken. We hebben 'Mijn account' ontwikkeld om u snel toegang te geven tot gebruiksvriendelijke tools waarmee u uw privacy- en beveiligingsinstellingen kunt beheren. Met de volgende instellingen bepaalt u op welke manier uw gegevens kunnen worden gebruikt om Google-services nog nuttiger te maken voor u.

Naar Mijn account

Beheer uw privacyinstellingen met de Privacycheck

In slechts enkele minuten kunt u beheren welke typen gegevens Google verzamelt, instellen welke persoonlijke informatie u deelt met vrienden of openbaar maakt en aanpassen welke typen advertenties Google u mag laten zien. U kunt deze instellingen wijzigen zo vaak u maar wilt.

De Privacycheck doen

Beveilig uw account met de Beveiligingscheck

Het eerste wat u kunt doen om uw Google-account te beschermen, is de Beveiligingscheck uitvoeren. Hiermee kunt u controleren of uw informatie voor herstel up-to-date is en of u de websites, apps en apparaten die zijn gekoppeld aan uw account, nog steeds gebruikt en vertrouwt. Als iets er verdacht uitziet, kunt u uw instellingen of wachtwoord onmiddellijk wijzigen. De Beveiligingscheck duurt maar een paar minuten en kunt u zo vaak uitvoeren als u wilt.

De Beveiligingscheck uitvoeren

Bepaal welke gegevens zijn gekoppeld aan uw account

Van betere opties voor woon-werkverkeer in Maps tot snellere resultaten in Google Zoeken: met de gegevens die we opslaan in uw account, kunnen we de services van Google relevanter voor u maken. Met behulp van Activiteitsopties kunt u bepalen wat er precies aan uw account wordt gekoppeld en kunt u het verzamelen van bepaalde typen gegevens stopzetten, zoals uw zoekopdrachten, uw surfactiviteiten, de plaatsen die u bezoekt en informatie van uw apparaten.

Naar Activiteitsopties

Beheer advertenties op basis van uw interesses

Bij uw Advertentie-instellingen kunt u de weergave van advertenties beheren aan de hand van onderwerpen die u interessant vindt. Als u Google via 'Personalisatie van advertenties' bijvoorbeeld laat weten dat u van popmuziek houdt, ziet u mogelijk advertenties voor nieuwe albums en voor concerten bij u in de buurt wanneer u bent ingelogd bij YouTube.

Als u 'Personalisatie van advertenties' uitschakelt maar wel ingelogd blijft, worden er geen advertenties op basis van uw interesses meer weergegeven op Google-services en op websites en apps van onze partners. Als u niet bent ingelogd, is het uitschakelen van 'Personalisatie van advertenties' alleen van invloed op Google-services waar advertenties worden weergegeven.

Naar Advertentie-instellingen

Bekijk welke gegevens uw account bevat via 'Mijn activiteit'

'Mijn activiteit' is een centrale plek waar u alles vindt wat u heeft gezocht of bekeken met onze services.Om u meer inzicht te geven in uw online geschiedenis, kunt u die doorzoeken op onderwerp, datum en product. U kunt specifieke activiteiten en ook complete onderwerpen permanent verwijderen waarvan u niet wilt dat deze met uw account worden geassocieerd.

Naar 'Mijn activiteit'

Bekijk uw algemene accountgegevens

Beheer welke persoonlijke gegevens u deelt via Google-services, zoals uw naam, e-mailadres en telefoonnummer.

Uw persoonlijke gegevens bekijken

Download uw gegevens

Uw foto's. Uw e-mails. Uw contacten. Zelfs uw bladwijzers. U behoudt de controle over de inhoud die wordt opgeslagen in uw Google-account. Daarom hebben we 'Uw gegevens downloaden' gemaakt. Hiermee kunt u een kopie of back-up van uw gegevens maken en ze zelfs overzetten naar een andere service.

Naar Uw gegevens downloaden