Veiliger internet

We helpen het internet veiliger te maken voor iedereen.

We hebben veel ervaring met het ontwikkelen van beveiligingstechnologieën. Niet alleen onze eigen gebruikers profiteren daarvan, maar ook de rest van de online wereld. Want als wij een technologie bedenken om onze services te beveiligen, delen we die altijd met anderen. En er zijn steeds weer nieuwe bedreigingen. Daarom treffen we flexibele, vooruitstrevende maatregelen, die andere bedrijven kunnen opnemen in hun nieuwe producten.

Safe Browsing beschermt niet alleen Chrome-gebruikers

Oorspronkelijk ontwikkelden we de Safe Browsing-technologie om Chrome-gebruikers te beschermen tegen malware en phishing-activiteiten. Safe Browsing waarschuwt gebruikers zodra ze een gevaarlijke website bezoeken. Omdat we het internet veiliger willen maken voor iedereen, hebben we deze technologie kosteloos aan andere bedrijven aangeboden. Zo kunnen ook zij deze technologie gebruiken in hun producten, zoals Apple Safari en Mozilla Firefox. Tegenwoordig is wereldwijd de helft van de internetgebruikers beveiligd met Safe Browsing.

Ook waarschuwen we website-eigenaren als hun sites veiligheidslekken bevatten en bieden we hun gratis tools waarmee ze het probleem snel kunnen oplossen. Doordat we beveiligingstechnologieën blijven ontwikkelen en delen, helpen we internet voor iedereen veiliger te maken.

We gebruiken HTTPS om u te beschermen tijdens het browsen

Door HTTPS-versleuteling te gebruiken voor uw services, bent u beschermd tegen pottenkijkers en kwaadwillende hackers, zodat u alleen krijgt wat u wilt en wanneer u dat wilt. We willen websites graag motiveren deze toegevoegde beveiliging te implementeren. Daarom is HTTPS-versleuteling een van de aspecten die het algoritme van Google Zoeken gebruikt om de posities van websites in onze zoekresultaten te bepalen.

We loven beloningen uit voor het ontdekken van zwakke plekken

We hebben speciale programma's voor beveiligingsbeloningen waarmee onafhankelijke onderzoekers worden gefinancierd om zwakke plekken te vinden in onze services en daar beveiligingsoplossingen voor te ontwikkelen. Elk jaar verstrekken we miljoenen dollars in de vorm van onderzoeksbeurzen en bugbeloningen. Momenteel hanteren we voor tal van Google-producten, waaronder Chrome en Android, programma's voor beveiligingsbeloningen.

We stellen onze beveiligingstools beschikbaar aan ontwikkelaars

We delen onze beveiligingstechnologie wanneer we denken dat dit nuttig kan zijn voor andere mensen. Zo is onze Google Cloud Security Scanner gratis beschikbaar voor ontwikkelaars, zodat ze hun webapplicaties in App Engine kunnen scannen op zwakke punten in de beveiliging.

We delen gegevens over wat we doen voor een veiliger internet.

Sinds 2010 bevat het Transparantierapport statistieken over zaken als verwijderingen op basis van auteursrechtschendingen, overheidsverzoeken voor gebruikersgegevens en beveiligingsinitiatieven als Safe Browsing. Bovendien delen we informatie over de implementatie van versleuteling van websites en e-mail. Dit doen we niet alleen om onze gebruikers te laten zien wat we bereiken, maar ook om anderen te stimuleren betere veiligheidsstandaarden te implementeren, zodat het internet een veiligere plek kan zijn voor iedereen.