Wij beschermen uw bedrijfsgegevens

Beveiliging van gegevens is voor ons het allerbelangrijkst. In al onze producten, services en infrastructuren zijn beveiligingsfuncties ingebouwd om te zorgen dat gegevens op alle niveaus beschermd worden. We investeren in onze teams en in technologie om die beveiliging doorlopend te verbeteren. Hiermee beschermen we niet alleen onze eigen activiteiten, maar ook uw bedrijf. En omdat we van mening zijn dat het ontwikkelen van een veiliger internet beter is voor iedereen, delen we die beveiligingsinnovaties met de rest van de wereld.

We geven overheden geen toegang tot uw gegevens via 'achterdeurtjes'

We respecteren de privacy van de gegevens die u bij Google opslaat. Daarom verlenen we overheidsinstellingen uit de Verenigde Staten of daarbuiten nooit via 'achterdeurtjes' toegang tot uw gegevens of tot onze servers waarop uw gegevens zijn opgeslagen. Als we gegevensverzoeken van wetshandhavingsinstanties ontvangen, worden ongeldige verzoeken afgewezen door ons juridische team en worden verzoeken teruggestuurd wanneer ze te breed zijn. Daarnaast proberen we bedrijven zo snel mogelijk te informeren over dergelijke verzoeken, behalve in noodgevallen of wanneer we dit niet kunnen doen door de juridische aard van het verzoek. We bieden openheid over deze gegevensverzoeken in ons Transparantierapport.

We helpen het internet veiliger te maken voor iedereen

We hebben een lange voorgeschiedenis op het gebied van de ontwikkeling van internetbeveiliging, die voordelen biedt voor zowel onze eigen gebruikers als de hele online wereld. Als we technologie ontwikkelen om onze services veiliger te houden, gaan we daarom op zoek naar mogelijkheden om deze vooruitgang te delen met iedereen.

Alles uitvouwen Alles samenvouwen
 • Safe Browsing

  We delen onze Safe Browsing-technologie om website-eigenaren te waarschuwen wanneer hun sites beveiligingsfouten bevatten en bieden tools om die problemen snel op te lossen. Op dit moment beschermt Safe Browsing ongeveer de helft van de online wereldbevolking en worden er meer dan vijftig miljoen keer per week problemen geïdentificeerd.

 • Beveiligingsinnovatie

  We werken er op proactieve wijze aan om beveiligingsproblemen op nieuwe manieren op te lossen en publiceren regelmatig beveiligingsonderzoeken waaruit de volledige online community voordeel kan halen. Zo hebben we Beyond Corp ontwikkeld. Hiermee wordt een nieuw model geboden voor veilige externe toegang tot uw zakelijke informatie. Daarnaast hebben we geholpen bij het opstellen van normen voor krachtigere verificatie door samen met de FIDO Alliance beveiligingssleutels te ontwikkelen.

 • Onderzoek naar kwetsbaarheden

  We doen onderzoek om kwetsbaarheden in de volledige branche op te sporen, waarschuwen de community en bieden waar nodig oplossingen. We beheren Project Zero, een team van internetbeveiligingsexperts die zich bezighouden met het oplossen van kwetsbaarheden in kritieke software die ondersteuning biedt voor internet. Via ons Vulnerability Rewards Program worden externe onderzoekers aangemoedigd om bugs in onze code op te sporen en ons hiervan op de hoogte te stellen.

 • Project Shield

  Project Shield helpt de vrije meningsuiting van nieuws, mensenrechtenorganisaties en monitorsites voor verkiezingen te beschermen door DDoS-aanvallen te blokkeren die proberen de sites offline te halen. Project Shield is gebaseerd op de infrastructuur van Google en hanteert een verdedigingssysteem met meerdere lagen: we verzamelen metadata van verkeer, gecachete content en websiteconfiguratiegegevens om schadelijk verkeer weg te filteren dat een site probeert te overspoelen. We bewaren deze gegevens zolang u een account bij Project Shield heeft. U kunt uw Project Shield-account op elk gewenst moment verwijderen. Ook verzamelen we weblogs voor sites die via een Shield-proxy worden verwerkt om de verdediging voor iedereen te verbeteren. Project Shield is gecertificeerd onder Privacy Shield.