Az adatai

Szeretnénk, ha megértené, milyen adatokat gyűjtünk és használunk fel.

Amikor a Google szolgáltatásait használja, ránk bízza adatait. A mi felelősségünk, hogy egyértelművé tegyük, milyen adatokat gyűjtünk, és hogyan használjuk fel azokat, hogy szolgáltatásainkat jobbá tehessük az Ön számára.

Íme az általunk gyűjtött három fő információtípus.

Az Ön által végzett tevékenységek

Amikor igénybe veszi szolgáltatásainkat – például keresést végez a Google-on, útvonaltervet készít a Google Térképen, vagy megnéz egy videót a YouTube-on – adatokat gyűjtünk, amelyek segítségével továbbfejleszthetjük szolgáltatásainkat az Ön érdekében. Ezen adatok körébe tartoznak például a következők:

 • Az Ön által keresett tartalmak
 • Meglátogatott webhelyek
 • Megtekintett videók
 • Hirdetések, amelyekre rákattint vagy rákoppint
 • Az Ön tartózkodási helye
 • Eszközinformációk
 • IP-cím- és cookie-adatok

A létrehozott dolgok

Ha bejelentkezett Google-fiókjával, akkor az Ön által a szolgáltatásaink segítségével létrehozott elemeket biztonságosan tároljuk. Ide tartoznak például a következők:

 • Gmailen küldött és fogadott levelek
 • Felvett névjegyek
 • Naptáresemények
 • A feltöltött fotók és videók
 • Dokumentumok, Táblázatok és Diák a Google Drive-on

Az Önre jellemző dolgok

Amikor Google-fiókra regisztrál, akkor az Ön által megadott alapvető információkat tároljuk. Ebbe beletartozhatnak az alábbiak:

 • Név
 • E-mail-cím és jelszó
 • Születésnap
 • Nem
 • Telefonszám
 • Ország
Google Térkép okostelefonon

Ahogyan a Google Térképpel gyorsabban elérheti úti célját

Amikor a Google Térkép alkalmazást használja, telefonja névtelen adatrészeket küld tartózkodási helyéről a Google-nak. Ezt a Google kombinálja az Ön környezetében lévő emberektől származó adatokkal a közlekedési minták felismeréséhez. A Térkép például képes felismerni, ha sok jármű halad lassan ugyanabban az utcában, és tájékoztatja Önt a nagy forgalomról. Így, ha a Térkép legközelebb balesetre figyelmezteti és gyorsabb útvonalra irányítja Önt, akkor a többi autóstól származó adatoknak köszönheti a megspórolt időt.

Google-keresősáv automatikus kiegészítéssel

Ahogyan a Google automatikusan kiegészíti kereséseit

Amikor keres valamit, és gépelési hibát ejt, akkor a Google valahogyan mégis tudja, hogy mire gondolt. Helyesírás-javító modellünk az elgépelések kijavításához az olyan emberektől származó adatokat használja fel, akik ugyanazt a hibát követték el korábban, amelyet Ön is. Innen tudjuk, hogy ha azt írja be, hogy „Barszelóna”, akkor valószínűleg „Barcelona” városát keresi.

Keresési előzményei is segíthetnek a Google-nak a keresései automatikus kiegészítésében. Ha korábban már keresett a „barcelonai járatok” kifejezésre, akkor még a beírás befejezése előtt javasolhatjuk ezt a keresőmezőben. Ha pedig Ön a helyi futballcsapat rajongója, és gyakran keres rá a „Barcelona eredmények” kifejezésre, akkor rögtön ezt javasolhatjuk Önnek.

Chrome-lap az automatikus kitöltés funkció által kitöltött űrlappal

Ahogyan a Chrome kitölti Önnek az űrlapokat

Minden alkalommal, amikor vásárol valamit vagy regisztrál egy fiókot az interneten, időt tölt azzal, hogy kitöltse személyes adatait az űrlapokon. Ha Chrome-ot használ, az adatokat (például nevét, címét, telefonszámát, e-mail-címét és fizetési információit) menthetjük, és az űrlapokat automatikusan kitölthetjük Önnek. Az automatikus kitöltés egyes mezőit bármikor szerkesztheti, vagy a teljes beállítást is kikapcsolhatja.

Google-keresősáv profilfotóval és privát keresés gombbal

Ahogyan a Google Keresés segítségével megtalálhatja saját információit

A Google Keresés hasznos információkat hívhat le a Gmail, a Google Fotók, a Naptár és egyéb szolgáltatásokból, és azokat megjelenítheti privát keresési eredményei között, hogy ne Önnek kelljen keresgélnie. Egyszerűen keressen rá, hogy „időpontom a fogorvosnál”, „mutasd meg a tengerparti képeimet” vagy „hol van a hotelfoglalásom”. Ha bejelentkezett, lekérjük ezeket az adatokat a többi Google-szolgáltatásból, és egyetlen lépésben juttatjuk el Önnek.

A felhasználó és a Google Segéd között zajló párbeszéd csevegőbuborékjai

Így intézheti dolgait könnyebben a Google Segéddel

A Google Segéd otthon és útközben is mindig a rendelkezésére áll. Amikor kérdéseket tesz fel, vagy utasításokat ad neki, a Segéd a többi Google-szolgáltatástól kapott adatokat használja arra, hogy intézkedjen. Tegyük fel, hogy Ön azt kérdezi: „Milyen kávézók vannak a közelben?”, vagy „Kell esernyőt vinnem holnap?”. A Segéd a Google Térkép és a Google Keresés adatait, valamint az Ön helyadatait, érdeklődési köreit és beállításait fogja használni ahhoz, hogy a legmegfelelőbb választ tudja adni. A Segéddel való interakció során gyűjtött adatokat bármikor megtekintheti vagy törölheti a Saját tevékenység eszközzel.

A Saját fiók szakaszt megjelenítő böngésző

A Saját fiók szakaszban Ön irányíthatja adatvédelmi beállításait

Akár rendelkezik Google-fiókkal, akár nem, Ön dönti el, hogy milyen adattípusok segíthetnek abban, hogy a Google szolgáltatásai hatékonyabbak legyenek az Ön számára. A Saját fiók termék gyors hozzáférést kínál az eszközökhöz, amelyek segítségével kezelheti személyes adatait és megőrizheti adatainak védelmét.

Korábbi keresések egy Chrome-ablakban

A Saját tevékenységem szakaszban megtekintheti a fiókban található adatokat

A Saját tevékenységem szakaszban egy helyen talál meg mindent, amit szolgáltatásaink használatával keresett és megtekintett. Korábbi internetes tevékenységének könnyebb felidézése érdekében eszközöket biztosítunk a téma, dátum és termék szerinti kereséshez. Az olyan tevékenységeket (vagy akár teljes témákat is), amelyeket nem kíván fiókjához társítani, véglegesen törölheti.

Chrome inkognitóikon

Az inkognitómóddal privát módon böngészhet az interneten

Internetes előzményei segítségével még hasznosabb keresési eredményeket kaphat, de az is előfordulhat, hogy olykor privát módon kíván böngészni. Ha például számítógépét kedvesével közösen használja, akkor valószínűleg nem szeretné, hogy böngészési előzményei elrontsák a meglepetés születésnapi ajándékot, amit keresett. Ilyenkor nyisson meg egy inkognitóablakot számítógépén vagy mobileszközén, és a Google Chrome nem fogja menteni böngészési előzményeit.