Biztonságosabb internet

Segítünk abban, hogy mindenki számára biztonságosabbá váljon az internet.

Hosszú ideje dolgozunk a biztonságtechnológiai megoldások fejlesztésén, amelyek nem csak saját felhasználóink, hanem az internetes világ egészének is javára válnak. Amikor a szolgáltatásaink biztonságosabb használatát szolgáló technológiai megoldást hozunk létre, megtaláljuk a módját, hogy azt mindenki javára megoszthassuk. Ahogyan a fenyegetések az idők során változnak, alkalmazkodó, előretekintő intézkedéseink előkészítik a más vállalatok számára is követendő utat.

A Biztonságos Böngészés nem csak a Chrome felhasználóit védi

Biztonságos Böngészés technológiánkat eredetileg azért alkottuk meg, hogy megóvja a Chrome felhasználóit a rosszindulatú programokkal és adathalász kísérletekkel szemben annak révén, hogy figyelmezteti őket, ha veszélyes webhelyeket próbálnak felkeresni. Annak érdekében, hogy mindenki számára biztonságosabbá tegyük az internetet, elkészítettük ezt a technológiai megoldást, amelyet más vállalatok ingyenesen felhasználhatnak böngészőikben (például az Apple Safari és Mozilla Firefox böngészőben). Mára a világ internethasználóinak felét védi a Biztonságos Böngészés.

Emellett a webhelytulajdonosokat is figyelmeztetjük, ha webhelyeik biztonsági hibákat tartalmaznak, és ingyenes eszközöket kínálunk számukra a probléma gyors kijavításához. Azáltal, hogy az újonnan kifejlesztett biztonsági technológiai megoldásokat folyamatosan megosztjuk, segítünk a mindenki számára biztonságosabb internet létrehozásában.

HTTPS használatával óvjuk biztonságát az internetes böngészés közben

Szolgáltatásaink HTTPS-titkosítású kapcsolódása óvja Önt a kíváncsiskodó szemektől és rosszindulatú hackerektől, így Ön biztosan csak a kívánt dolgokat fogja eljuttatni oda, ahová szeretné. Annak motiválása érdekében, hogy a webhelyek alkalmazzák ezt az extra biztonsági réteget, a HTTPS-titkosítást a Google Keresés algoritmusának egyik szempontjává tettük a webhelyek rangsorolásakor keresési eredményeink között.

Biztonsági jutalmakat hozunk létre a biztonsági rések felfedezése érdekében

A Google-nál biztonsági jutalomprogramokat hozunk létre, amelyekből független kutatókat finanszírozunk, hogy megtalálják szolgáltatásaink biztonsági réseit, és biztonsági javításokat hozzanak létre. Minden évben több millió dollárnyi kutatási támogatást és a programhibák felfedezéséért járó jutalmat ítélünk oda. Jelenleg számos Google-terméknél használunk biztonsági jutalomprogramokat, így például a Chrome és az Android esetében is.

Biztonsági eszközeinket hozzáférhetővé tesszük a fejlesztők számára

Biztonságtechnológiai megoldásainkat megosztjuk, ha úgy gondoljuk, hogy mások számára is értékesek lehetnek. Ingyenesen hozzáférhetővé tesszük például Google Cloud Security Scanner szolgáltatásunkat a fejlesztők számára, hogy átvizsgálhassák és elemezhessék internetes alkalmazásaikat az App Engine termékben, és biztonsági réseket keressenek.

Módszereinket másokkal is megosztjuk az internet biztonságosabbá tétele érdekében

A Google 2010 óta teszi közzé az Átláthatósági jelentést, amely statisztikákat tartalmaz például a szerzői jogi eltávolításokról, a felhasználói adatokra vonatkozó kormányzati kérésekről, valamint a biztonsági kezdeményezésekről, így például a Biztonságos Böngészésről. Emellett arra vonatkozóan is megosztjuk az adatokat, hogy az iparág milyen mértékben alkalmazza a webhely- és e-mail-titkosítást. Ezt nem csak azért tesszük, hogy felhasználóinkat az általunk elért fejlődés részeseivé tegyük, hanem azért is, hogy másokat is az erősebb biztonsági szabványok alkalmazására bátorítsunk, és az internet valamennyiünk számára biztonságosabb legyen.