Vaši podaci

Želimo da znate koje podatke prikupljamo i upotrebljavamo.

Kada upotrebljavate Googleove usluge, povjeravate nam svoje podatke. Zato imamo odgovornost jasno naznačiti koje podatke prikupljamo i kako ih upotrebljavamo da bismo svoje usluge učinili korisnijima za vas.

Ovo su tri glavne vrste podataka koje prikupljamo:

Stvari koje radite

Kada upotrebljavate naše usluge, na primjer pretražujete na Googleu, preuzimate upute na Google kartama ili gledate videozapis na YouTubeu, prikupljamo podatke za funkcioniranje tih usluga. To mogu biti:

 • stvari koje tražite
 • web-lokacije koje posjećujete
 • videozapisi koje gledate
 • oglasi koje ste kliknuli ili dodirnuli
 • vaša lokacija
 • podaci o uređaju
 • IP adresa i podaci kolačića.

Sadržaji koje izradite

Ako ste prijavljeni svojim Google računom, spremamo i štitimo ono što napravite pomoću naših usluga. To mogu biti:

 • e-poruke koje pošaljete i primite na Gmailu
 • kontakti koje dodate
 • događaji iz Kalendara
 • fotografije i videozapisi koje prenesete
 • dokumenti, tablice i prezentacije na Disku.

Stvari zbog kojih ste vi "vi"

Kada se registrirate za Google račun, čuvamo osnovne informacije koje nam pružite. To može biti sljedeće:

 • ime i prezime
 • e-adresa i zaporka
 • datum rođenja
 • spol
 • telefonski broj
 • zemlja.
Google karte na pametnom telefonu

Kako Google karte brže pronalaze mjesta koja tražite

Kad upotrebljavate aplikaciju Google karte, telefon šalje Googleu anonimne djeliće podataka o vašoj lokaciji. Ti se podaci kombiniraju s podacima ljudi u vašoj blizini radi prepoznavanja uzoraka prometa. Na primjer, Karte mogu otkriti kada se mnogo vozila sporo kreće istom ulicom i obavijestiti vas da je u njoj gust promet. Tako kad vas Karte sljedeći put upozore na prometnu nesreću i preusmjere na bržu rutu, na tome se prečacu možete zahvaliti podacima drugih vozača.

Traka Google pretraživanja sa samodovršavanjem

Kako Google samodovršava vaša pretraživanja

Jeste li već primijetili kako kad nešto tražite i pogrešno upišete upit, Google ipak zna što ste mislili? Naš model ispravljanja pravopisa upotrebljava podatke od korisnika koji su prethodno napravili istu pogrešku i ispravlja ga za vas. Tako znamo kad upišete "Barsalona", da ste najvjerojatnije mislili "Barcelona".

Vaša povijest pretraživanja isto tako pomaže Googleu pri samodovršavanju vaših pretraživanja. Ako ste prije tražili "Barcelona letovi", možda ćemo vam to predložiti u okviru za pretraživanje prije nego što dovršite s upisivanjem upita. Ili ako ste obožavatelj nogometnog kluba i često tražite "Barcelona rezultati", možda ćemo ih odmah predložiti.

Chromeova kartica s automatski popunjenim obrascem

Kako Chrome popunjava obrasce za vas

Pri svakoj kupnji ili registraciji računa na internetu trošite vrijeme ispunjavajući obrasce svojim osobnim podacima. Kad upotrebljavate Chrome, možemo spremiti podatke kao što su vaše ime, adresa, telefonski broj, e-adresa i podaci o plaćanju kako bismo mogli ispunjavati te obrasce za vas. Uvijek možete urediti određena polja automatskog popunjavanja ili općenito onemogućiti tu postavku.

Traka Google pretraživanja s profilnom slikom i gumbom za privatne rezultate

Kako vam Google pretraživanje pomaže pronaći vlastite podatke

Google pretraživanje može dohvaćati korisne podatke s Gmaila, Google fotografija, Kalendara i drugih usluga i prikazati ih u privatnim rezultatima pretraživanja tako da ih ne morate sami tražiti. Jednostavno potražite stvari kao što su "termin kod zubara", "moje fotografije na plaži" ili "gdje je moja rezervacija hotela". Ako ste prijavljeni, te ćemo podatke povući s drugih usluga i prikazati vam ih u samo jednom koraku.

Oblačići chata između korisnika i Google pomoćnika

Kako vam Google pomoćnik može pomoći izvršavati zadatke

Bilo da ste kod kuće ili u pokretu, Pomoćnik vam je uvijek spreman pomoći. Kada Pomoćniku postavite pitanje ili mu kažete što da učini, on upotrebljava podatke s ostalih Googleovih usluga da bi vam pružio ono što vam je potrebno. Na primjer, ako pitate "Koji su kafići u blizini?" ili "Hoće li mi sutra trebati kišobran?", Pomoćnik upotrebljava podatke s Karata i Pretraživanja te vašu lokaciju, interese i preferencije da bi vam pružio najrelevantniji odgovor. U bilo kojem trenutku u alatu Moja aktivnost možete pregledati ili izbrisati podatke koji se prikupljaju iz interakcija s Pomoćnikom.

Preuzmite kontrolu nad svojim doživljajem na Googleu

Evo nekoliko alata pomoću kojih uvijek možete upravljati svojim postavkama privatnosti.

Preglednik s otvorenom stranicom Moj račun

Upravljajte postavkama privatnosti na stranici Moj račun

Bez obzira imate li Google račun, vi odlučujete koje vrste podataka mogu Googleove usluge učiniti korisnijima za vas. Na stranici Moj račun možete brzo pristupiti alatima za upravljanje osobnim podacima i zaštitu privatnosti.

Prošla pretraživanja u Chromeovom prozoru

Pogledajte koji su podaci spremljeni na vašem računu u odjeljku Moja aktivnost

Moja aktivnost središnje je mjesto gdje možete pronaći sve što ste tražili, prikazali i gledali pomoću naših usluga. Da biste se lakše prisjetili prošlih aktivnosti na internetu, pružamo vam alate kojima možete pretraživati po temi, datumu i proizvodu. Određene aktivnosti možete trajno izbrisati, a čak i čitave teme za koje ne želite da budu povezane s vašim računom.

Chromeova ikona anonimnog načina

Privatno pregledavanje weba u anonimnom načinu

Iako uz svoju web-povijest možete dobivati korisnije rezultate pretraživanja, postoje trenuci kad biste možda radije pregledavali u privatnosti. Ako dijelite računalo s partnerom, vjerojatno ne želite da povijest pregledavanja pokvari iznenađenje za rođendanski dar koji tražite. U takvim trenucima otvorite anonimni prozor na računalu ili mobilnom uređaju kako Google Chrome ne bi spremao povijest pregledavanja.