Sigurniji internet

Nastojimo internet učiniti sigurnijim za sve.

Već dugo radimo na razvoju sigurnosnih tehnologija koje ne donose koristi samo našim korisnicima, već i online svijetu u cjelini. Pri stvaranju tehnologije koja omogućuje veću sigurnost naših usluga trudimo se pronaći način da je podijelimo s drugima za dobrobit svih. Kako se prijetnje s vremenom mijenjaju, naše prilagodljive i napredne mjere utiru put koji druge tvrtke slijede.

Sigurno pregledavanje ne štiti samo korisnike Chromea

Tehnologiju Sigurnog pregledavanja izvorno smo razvili radi zaštite Chromeovih korisnika od zlonamjernog softvera i krađe identiteta upozoravanjem korisnika kad pokušaju otvoriti opasne web-lokacije. Da bismo internet učinili sigurnijim za sve, tu smo tehnologiju besplatno ponudili drugim tvrtkama za upotrebu u njihovim preglednicima, uključujući Appleov Safari i Mozillin Firefox. Danas je polovica svjetske online populacije zaštićena Sigurnim pregledavanjem.

Upozoravamo i vlasnike web-lokacija kad njihove web-lokacije sadrže sigurnosne propuste i nudimo im besplatne alate za brzo uklanjanje problema. S obzirom da i dalje dijelimo novu sigurnosnu tehnologiju kako je razvijamo, doprinosimo većoj sigurnosti interneta za sve.

Upotrebljavamo HTTPS kako bismo vas zaštitili dok pregledavate internet

Povezivanje s našim uslugama putem HTTPS enkripcije štiti vas od znatiželjnika i zlonamjernih hakera kako biste stigli upravo na onaj sadržaj i ono mjesto koje želite. Da bismo potaknuli web-lokacije na usvajanje te dodatne zaštite, odredili smo HTTPS enkripciju kao jedan od signala na temelju kojih algoritam Google pretraživanja rangira web-lokacije u rezultatima pretraživanja.

Nagrade za otkrivanje sigurnosnih ranjivosti

Google pokreće nagradne programe za sigurnost u okviru kojih se neovisnim istraživačima plaća da pronađu ranjivosti u njegovim uslugama i ponude sigurnosne ispravke. Svake godine dodjeljujemo donacije za istraživanje i novčane nagrade za pronalaženje i ispravljanje programskih pogrešaka u vrijednosti od više milijuna dolara. Nagradne programe za sigurnost trenutačno koristimo za mnoge Googleove proizvode, primjerice Chrome i Android.

Svoje sigurnosne alate stavljamo na raspolaganje svim razvojnim programerima

Dijelimo svoju sigurnosnu tehnologiju kad smatramo da može pružiti vrijednost drugima. Tako je primjerice razvojnim programerima besplatno dostupan naš Google Cloud Security Scanner pomoću kojeg na App Engineu mogu provjeriti imaju li njihove web-aplikacije sigurnosne ranjivosti i zatim ih analizirati.

Dijelimo podatke o svojoj praksi radi poticanja sigurnijeg interneta

Od 2010. Google objavljuje Transparentnost, uslugu koja prikazuje statističke podatke o uklanjanjima sadržaja zbog kršenja autorskih prava, zahtjevima vlasti za podatke korisnika, sigurnosnim inicijativama kao što je Sigurno pregledavanje. Dijelimo i podatke o dosadašnjem usvajanju enkripcije za web-lokacije i e-poštu. To ne činimo samo zato da bismo informirali korisnike o svojem napretku, već i da bismo potaknuli druge na usvajanje snažnijih sigurnosnih standarda s ciljem sigurnijeg interneta za sve.