Tietoturvasi

Tietoturvasi on meille ensiarvoisen tärkeää.

Jos tietojasi ei ole suojattu, ne eivät ole turvassa. Siksi suojaamme Googlen palveluita, kuten Hakua, Mapsia ja YouTubea, yhdellä maailman kehittyneimmistä suojausinfrastruktuureista.

Salaus suojaa tietoja niiden liikkuessa

Salaus parantaa palveluidemme tietoturvaa ja -suojaa. Kun esimerkiksi lähetät sähköpostiviestin, jaat videon, käyt verkkosivulla tai tallennat kuvia verkkopalveluun, luomasi tiedot liikkuvat laitteesi, Googlen palveluiden ja palvelinkeskustemme välillä. Suojaamme tietoja monitasoisella suojauksella, johon kuuluu johtavia salaustekniikoita, kuten HTTPS ja TLS.

Pilvi-infrastruktuurimme suojaa tietojasi jatkuvasti

Googlen ylläpitämä pilvi-infrastruktuuri on yksi maailman luotettavimmista ja suojatuimmista – räätälöidyistä palvelinkeskuksista aina mannertenvälisiin merikaapeleihin. Sitä myös valvotaan jatkuvasti, jotta tiedot pysyvät turvassa ja saatavilla aina tarvittaessa. Tiedot on jopa tallennettu useisiin palvelinkeskuksiin, jotta ne voidaan tulipalon tai muun onnettomuuden sattuessa siirtää automaattisesti ja saumattomasti vakaisiin ja turvallisiin kohteisiin.

Uhkientunnistus suojaa palveluitamme

Palveluidemme ja niiden taustalla toimivan infrastruktuurin jatkuva valvonta suojaa niitä roskapostilta, haittaohjelmilta, viruksilta ja muulta haitalliselta koodilta sekä muilta uhkilta.

Emme anna viranomaisille suoraa pääsyä käyttäjätietoihin

Emme koskaan anna ulkopuolisille tahoille pääsyä käyttäjätietoihin tai niitä säilyttäville palvelimillemme takaporttien kautta. Tämä tarkoittaa, etteivät minkään maan viranomaiset pääse suoraan käyttämään käyttäjiemme tietoja. Toisinaan saamme lainvalvontaviranomaisilta käyttäjätietopyyntöjä. Lakiosastomme arvioi jokaisen pyynnön ja hylkää kaikki liian laajat ja prosessia noudattamattomat pyynnöt. Olemme nähneet paljon vaivaa kertoaksemme tietopyynnöistä läpinäkyvästi Avoimuusraportissamme.

Salaus näkyy Eiffel-tornia esittävässä kuvassa

Gmailin salaus pitää sähköpostit turvassa

Gmail on alusta lähtien tukenut salattuja yhteyksiä, jotta hyökkääjien olisi vaikeampaa urkkia käyttäjien viestejä. Lisäksi Gmail varoittaa mahdollisista tietoturvariskeistä, kuten sähköpostista, jota ei ole lähetetty salatun yhteyden kautta.

Gmail-viesti laukaisee tarkistusohjelman varoituksen

Gmailin roskapostin esto suodattaa epäilyttävät viestit

Sähköposti on monen haittaohjelma- tai tietojenkalasteluhyökkäyksen ensimmäinen askel. Tietoturvaratkaisujensa ansiosta Gmail suojaa käyttäjiä roskapostilta, tietojenkalastelulta ja haittaohjelmilta paremmin kuin mikään muu sähköpostipalvelu. Gmail analysoi miljardeja viestejä tunnistaakseen, millaista sähköpostia käyttäjät merkitsevät roskapostiksi, ja pysäyttää tämän perusteella epäilyttävät ja vaaralliset viestit jo ennen kuin ne päätyvät postilaatikkoosi. Voit auttaa parantamaan suojausta, kun klikkaat epäilyttävien viestien kohdalla Ilmoita roskapostista.

Koneoppiminen ja tekoäly parantavat Gmailin roskapostisuodatuksen tarkkuutta entisestään. Nyt se torjuu 99,9 % roskapostista.

Chrome-selaimen tietoturvapäivitys käynnissä

Chrome pysyy automaattisesti tietoturvapäivitysten tasalla

Tietoturvatekniikat muuttuvat jatkuvasti, joten turvallisuus edellyttää päivityksiä. Chrome tarkistaa säännöllisesti, että käytössä oleva selainversio sisältää uusimmat tietoturvakorjaukset, suojauksen haittaohjelmilta ja harhaanjohtavilta sivustoilta ja muut ominaisuudet. Chrome päivittyy automaattisesti, joten se käyttää aina uusinta suojaustekniikkaa.

Haitallinen sovellus yrittää päästä laitteelle

Google Play pitää mahdollisesti haitalliset sovellukset poissa puhelimestasi

Laitteelle asennetut sovellukset voivat muodostaa yhden sen suurimmista haavoittuvuuksista. Tunnistusjärjestelmämme ilmoittaa mahdollisesti haitallisista sovelluksista jo ennen kuin ne pääsevät Play Kauppaan. Jos sovelluksen turvallisuutta ei voi varmistaa automaattisesti, Android-tietoturvatiimimme tarkistaa sen manuaalisesti. Sitä mukaa kuin parannamme tunnistusjärjestelmäämme, arvioimme Google Playhin jo päässeitä sovelluksia uudelleen ja poistamme mahdollisesti haitalliset sovellukset, jolloin niitä ei voi enää asentaa.

Google estää haitalliset ja harhaanjohtavat mainokset

Verkon käyttökokemuksen voivat pilata mainokset, jotka levittävät haittaohjelmia, peittävät sisältöä, mainostavat väärennettyjä tuotteita tai rikkovat mainostuskäytäntöjämme muulla tavoin. Suhtaudumme tähän ongelmaan hyvin vakavasti. Tarkistajamme sekä kehittyneet arviointiohjelmamme estävät vuosittain noin miljardi sopimatonta mainosta. Lisäksi tarjoamme työkalut, joilla käyttäjät voivat ilmoittaa sopimattomista mainoksista ja valita, minkä tyyppisiä mainoksia heille näytetään. Me myös julkaisemme näkemyksiämme ja parhaita käytäntöjämme aktiivisesti tehdäksemme internetistä kaikille turvallisemman.

Googlen tietoturvakuvake ja tarkistuslista

Suojaa tilisi tietosuojatarkistuksen avulla

Ensimmäinen asia, jonka voit tehdä Google-tilisi suojaamiseksi, on tietosuojatarkistuksen tekeminen. Sen avulla voit varmistaa, että tilisi palautustiedot ovat ajan tasalla ja että tiliisi liitetyt verkkosivustot, sovellukset ja laitteet ovat sellaisia, joita käytät edelleen ja joihin luotat. Jos jokin asia näyttää epäilyttävältä, voit muuttaa asetuksia tai salasanaa välittömästi. Tietosuojatarkistukseen tarvitaan vain muutama minuutti, ja voit tehdä sen niin usein kuin haluat.

Tee tietosuojatarkistus
Gmailiin saapuu ilmoitus epäilyttävästä toiminnasta

Lue ilmoituksia epäilyttävästä toiminnasta

Suojataksemme tiliäsi ulkopuolisilta pidämme silmällä epätavallista toimintaa ja ilmoitamme sinulle, jos kaikki ei vaikuta olevan kunnossa. Jos esimerkiksi tilillesi yritetään kirjautua tuntemattomalla laitteella tai jos tilisi palautustietoja muutetaan, otamme sinuun heti yhteyttä varmistaaksemme, että olet itse tehnyt nämä toimet. Saat ilmoituksia sähköpostilla, mutta voit halutessasi tilata myös tekstiviesti-ilmoituksia.

Laitteen ja selaimen kirjautumisnäytöt, joissa näkyy sama vahvistuskoodi

Estä hyökkäyksiä vahvistamalla kirjautumisesi

Vahva salasana torjuu hakkereita ja pitää tilisi suojattuna. Luo yksilöllinen salasana, joka sisältää kirjaimia, numeroita ja symboleja, ja käytä sitä vain Googlen palveluissa.

Tarjoamme myös kaksivaiheisen vahvistuksen, jolla voit parantaa tilisi suojausta entisestään. Kaksivaiheisen vahvistuksen ansiosta tilillesi kirjautumiseen tarvitaan muutakin kuin vain salasana. Toinen vahvistustapa voi olla puhelimeen lähetettävä kuusinumeroinen koodi tai jopa tietokoneen USB-porttiin liitettävä suojausavain, joka tarjoaa vielä parempaa suojaa tietojenkalastelua vastaan.

Salasanojen suojaus Chrome-selaimessa

Suojaa itseäsi näillä salasanatyökaluilla

Chromen salasanojen hallinnan avulla voit tallentaa salasanoja sivustokohtaisesti, jolloin yksilöllisen, vahvan salasanan käyttö jokaisella sivustolla on helppoa. Voit myös lisätä Chromeen tietojenkalastelua estävän Password Alert -laajennuksen, joka varoittaa, jos Google-salasana annetaan ulkopuolisella sivustolla.

Etälukitun kadonneen puhelimen paikannus Google Mapsin selainversiossa

Suojaa tiliäsi puhelimesi kadotessa

Jos puhelimesi katoaa tai varastetaan, voit suojata tietosi nopeasti Oma tili -sivulla. Jos puhelimesi on Android- tai iOS-laite, voit paikantaa ja lukita sen, vaihtaa salasanasi, lisätä aloitusnäytölle haluamasi viestin tai jopa poistaa puhelimen kaikki tiedot.