Dine data

Vi ønsker, at du forstår, hvilke data vi indsamler og bruger.

Når du bruger Google-tjenester, giver du os ansvaret for at passe på dine data. Det er vores ansvar at melde klart ud, hvilke data vi indsamler, og hvordan vi bruger dem til at forbedre vores tjenester, så de fungerer bedre for dig.

Her er de tre vigtigste former for data, vi indsamler:

Ting, du gør

Når du bruger vores tjenester – f.eks. når du foretager en søgning på Google, får rutevejledninger i Google Maps eller ser en video på YouTube – indsamler vi data, så vi kan forbedre disse tjenester for dig. Disse kan omfatte:

 • Ting, du søger efter
 • Websites, du besøger
 • Videoer, du ser
 • Annoncer, du klikker eller trykker på
 • Din placering
 • Oplysninger om enheden
 • IP-adresse og cookiedata

Ting, du opretter

Hvis du er logget ind med din Google-konto, gemmer og beskytter vi det indhold, du opretter ved hjælp af vores tjenester. Dette kan omfatte:

 • E-mails, du sender og modtager via Gmail
 • Kontaktpersoner, du tilføjer
 • Kalenderbegivenheder
 • Billeder og videoer, du uploader
 • Docs-, Sheets- og Slides-filer i Drev

Ting, der gør dig til "dig"

Når du opretter en Google-konto, gemmer vi de grundlæggende oplysninger, du giver os. Dette kan omfatte:

 • Navn
 • E-mailadresse og adgangskode
 • Fødselsdato
 • Køn
 • Telefonnummer
 • Land
Google Maps på en smartphone

Hvordan Google Maps får dig hurtigere frem

Når du bruger Google Maps-appen, sender din telefon anonyme stykker data om din placering tilbage til Google. Disse kombineres med data fra personer omkring dig, som hjælper os med at genkende trafikmønstre. Google Maps kan f.eks. se, om der er mange køretøjer, der kører langsomt hen ad den samme gade, og underrette dig om tæt trafik. Så næste gang Maps advarer dig om en ulykke og leder dig ind på en hurtigere rute, kan du takke dine medtrafikanter for denne genvej.

Søgelinje med med autofuldførelse i Google Søgning

Hvordan Google fuldfører dine søgninger automatisk

Kender du det, når du søger efter noget, og du skriver forkert – og Google alligevel på en eller anden måde ved, hvad du mente? Vores stavekontrolmodel bruger data fra andre personer, der har lavet den samme fejl før, og retter søgningen for dig. Det er sådan, vi kan vide, at du sandsynligvis mente "Barcelona", selvom du skrev "Barsalona".

Din søgehistorik kan også hjælpe Google med at autofuldføre dine søgninger. Hvis du tidligere har søgt efter "fly til Barcelona", kan vi foreslå dette i søgefeltet, før du overhovedet er færdig med at skrive. Hvis du er en fan af fodboldklubben og ofte søger efter "resultater for Barcelona", kan vi også foreslå det med det samme.

Chrome-fane med en formular, som er udfyldt via autofyld

Hvordan Chrome fuldfører udfyldelsen af formularer for dig

Hver gang du foretager et køb eller opretter en konto online, bruger du tid på at udfylde formularer med dine personlige oplysninger. Når du bruger Chrome, kan vi gemme indhold såsom navn, adresse, telefonnummer, e-mailadresse og betalingsoplysninger, så vi kan autofuldføre disse formularer for dig. Du kan altid redigere specifikke autofyldfelter eller deaktivere denne indstilling helt.

Google Søgning med profilbillede og knap til private resultater

Hvordan Google Søgning hjælper dig med at finde dine egne oplysninger

Google Søgning kan hente nyttige oplysninger fra Gmail, Google Fotos, Kalender og mange flere og vise dem i dine private søgeresultater, så du ikke behøver at grave efter dem selv. Du skal bare søge efter ting som "min tid hos tandlægen", "vis mig mine billeder fra stranden" eller "hvor er min hotelreservation". Så længe du er logget ind, kan vi hente disse oplysninger fra andre Google-tjenester og vise dig dem på et øjeblik.

Chatbobler mellem en bruger og Google Assistent

Sådan kan Google Assistent hjælpe dig med at få tingene gjort

Uanset om du er hjemme eller på farten, er Assistent altid klar til at hjælpe dig. Når du stiller din Google-assistent et spørgsmål eller siger, hvad den skal gøre, benytter den data fra andre Google-tjenester til at give dig det, du har brug for. Hvis du f.eks. spørger: "Hvilke caféer er der i nærheden?" eller "Har jeg brug for en paraply i morgen?", bruger Assistent både oplysninger fra Maps og Søgning samt din placering, dine interesser og dine præferencer til at give dig det mest relevante svar. Du kan altid gå til værktøjet Min aktivitet for at se eller slette data, der er indsamlet via interaktioner med din Google-assistent.

Få kontrol over din Google-oplevelse.

Her er nogle værktøjer, du kan bruge når som helst til at administrere dine personlige oplysninger.

Browser med Min konto

Kontrollér dine privatlivsindstillinger under Min konto

Uanset om du har en Google-konto eller ej, bestemmer du, hvilke typer data der kan få Google-tjenester til at fungere bedre for dig. Under Min konto får du hurtig adgang til værktøjer, som hjælper dig med at administrere og beskytte dine personlige oplysninger.

Tidligere søgninger i et Chrome-vindue

Se, hvilke data der er på din konto, under Min aktivitet

Min aktivitet er det centrale sted, hvor du kan finde alt, hvad du har søgt efter, fået vist og set ved hjælp af vores tjenester. Du kan bruge vores værktøjer til at søge efter emne, dato og produkt, så det er lettere for dig at huske din tidligere onlineaktivitet. Du kan permanent slette bestemte aktiviteter eller endda hele emner, som ikke skal knyttes til din konto.

Inkognitoikon i Chrome

Brug internettet uden registrering i inkognitotilstand

Din webhistorik kan hjælpe med at gøre dine søgeresultater mere nyttige, men sommetider vil du måske hellere søge uden registrering. Hvis du f.eks. deler computer med din kæreste, vil du sikkert ikke have, at din browserhistorik afslører, hvilken fødselsdagsgave du har søgt efter. I sådanne tilfælde kan du åbne et inkognitovindue på din computer eller mobilenhed for at forhindre, at Google Chrome gemmer dine browserdata.