Sådan fungerer annoncer

Vi sælger ikke dine personlige oplysninger til nogen.

En stor del af vores forretning er baseret på at vise annoncer både i Google-tjenester og på websites og i mobilapps, der samarbejder med os. Annoncerne gør det muligt for os at tilbyde gratis tjenester for alle. Vi bruger data til at vise dig disse annoncer, men vi sælger ikke personlige oplysninger såsom dit navn, din e-mailadresse og dine betalingsoplysninger.

Vi bruger data til at vise relevante annoncer

Vi forsøger at vise dig relevante annoncer ved hjælp af data, der indsamles fra dine enheder, herunder dine søgninger og din placering, websites og apps, du har brugt, videoer og annoncer, du har set, og personlige oplysninger, du har givet os, f.eks. aldersgruppe, køn og interesser.

Hvis du er logget ind, sender disse data oplysninger til de annoncer, du ser på dine forskellige enheder, afhængigt af dine Annonceindstillinger. Hvis du besøger et rejsewebsite på din computer på arbejdet, får du derfor muligvis vist annoncer om priser på flybilletter til Paris på din telefon senere samme dag.

Annoncører betaler kun for de annoncer, som personer ser eller trykker på

Når annoncørerne kører annoncekampagner hos os, betaler de os kun baseret på, hvordan disse annoncer rent faktisk klarer sig – aldrig på baggrund af dine personlige oplysninger. Vi kan f.eks. få betaling, hver gang nogen får vist eller trykker på en annonce eller foretager en handling efter at have set en annonce, f.eks. downloader en app eller udfylder en formular.

Vi viser annoncørerne, hvor effektive deres kampagner var

Vi giver annoncørerne oplysninger om deres annoncers effektivitet, men vi gør det uden at afsløre nogen af dine personlige oplysninger. Vi sørger for at beskytte dine personlige oplysninger og holde dem private under hele processen, når vi viser dig annoncer.

Sådan fungerer annoncer i Google-tjenester og på partnerwebsites

Vi bruger data til at vise annoncer, der er nyttige for dig, uanset om de vises i Googles tjenester eller på websites og i mobilapps, der samarbejder med os.

Cykler i forskellige farver i et browservindue

Sådan fungerer annoncer i Søgning

Når du bruger Google Søgning, vises der muligvis annoncer ved siden af eller ovenover relevante søgeresultater. I de fleste tilfælde fremkaldes disse annoncer af den søgning, du lige har udført, samt din placering. Hvis du f.eks. søger efter "cykler", vises der muligvis annoncer for cykler til salg i nærheden af dig.

I andre tilfælde bruger vi yderligere data såsom dine tidligere søgninger eller websites, du har besøgt, så vi kan levere mere brugbare annoncer. Hvis du f.eks. allerede har søgt efter "cykler", og du nu søger efter "ferier", får du muligvis vist annoncer i Søgning for steder, hvor du kan cykle på ferien.

Google Annoncer i Gmail er fremhævet med gult

Sådan fungerer annoncer på YouTube

Når du ser videoer på YouTube, får du muligvis vist annoncer, der afspilles før videoen eller på videosiden. Disse annoncer er baseret på de videoer, du har set, og på andre data, som f.eks. dine aktuelle og seneste YouTube-søgninger.

Hvis du f.eks. søger efter "modetips" eller ser videoer med skønhedstips, får du muligvis vist en annonce for en ny serie af skønhedsprodukter. Disse annoncer hjælper med at støtte udviklerne af de videoer, du ser.

Mange af YouTube-annoncerne kan springes over, hvis du ikke vil se dem.

YouTube-video med en glad kvinde har en pop op-annonce for populære solbriller

Sådan fungerer annoncer i Gmail

De annoncer, du ser i Gmail, er baseret på data, der er knyttet til din Google-konto. For eksempel kan din aktivitet i andre Google-tjenester såsom YouTube eller Søgning påvirke, hvilke typer af annoncer du ser i Gmail. Google bruger ikke søgeord eller meddelelser i din indbakke, og ingen læser din mail, for at vise dig annoncer.

Browser med et profilbillede har en annonce for en smart grøn taske

Sådan fungerer annoncer på Googles partnerwebsites

Mange websites og mobilapps samarbejder med os om at vise annoncer. Disse annoncører vælger at vise bestemte annoncer til "typer" af målgrupper baseret på personlige oplysninger, som vores brugere har delt med os, samt data, vi indsamler om deres onlineaktiviteter. Det kan f.eks. være "25-34-årige mænd, der interesserer sig for at rejse".

Vi kan også vise dig annoncer baseret på websites, du tidligere har besøgt. Du kan f.eks. få vist en annonce for de røde sko, du har føjet til din indkøbskurv i en onlinebutik, men som du endte med ikke at købe. Vi gør dog dette uden at afsløre nogen af dine personlige oplysninger såsom navn, e-mailadresse eller faktureringsoplysninger.

Få kontrol over din Google-annonceoplevelse

Vi giver dig værktøjer til at kontrollere, hvilke typer annoncer, der skal vises, uanset om du er logget ind eller logget ud.

Tablet med Annonceindstillinger og en annonce for solbriller

Kontrollér, hvilke annoncer der skal vises, via dine præferencer

I dine Annonceindstillinger kan du kontrollere, hvilke annoncer der skal vises, ud fra hvilke emner du er interesseret i. Hvis du f.eks. bruger indstillingerne for Tilpassede annoncer til at fortælle Google, at du kan lide popmusik, får du muligvis vist annoncer for kommende udgivelser og koncerter i nærheden, når du er logget ind på YouTube.

Hvis du slår Tilpassede annoncer fra, mens du er logget ind, stopper vi med at vise dig annoncer, som er baseret på dine interesser, i alle Googles tjenester samt på alle websites og i alle apps, der samarbejder med os. Hvis du er logget ud, og du slår Tilpassede annoncer fra, påvirker det kun de Google-tjenester, hvor annoncerne vises.

Google-annonce for en grøn bil med en knap øverst, som ignorerer annoncen

Fjern annoncer, du ikke vil se

Vi giver dig valgmuligheden Ignorer denne annonce på mange af de annoncer, vi viser via vores partnerwebsites og -apps. Hvis du klikker på "X" i hjørnet af annoncen, kan du fjerne annoncer, du ikke længere finder relevante.

Bilannoncer kan f.eks. være nyttige, når du er på udkig efter en ny bil, men når du er den lykkelige ejer af dit nye køretøj, har du sikkert ikke brug for at se flere annoncer fra Google for den bil, du lige har købt.

Hvis du er logget ind, træder denne kontrol i kraft på websites og i apps, der samarbejder med os, på alle de enheder, hvor du er logget ind, afhængigt af dine Annonceindstillinger.

Du kan også blokere annoncer uden at logge ind ved hjælp af Bloker denne annoncør i Google-tjenester, der viser annoncer.

Annonce for solbriller med en infoknap øverst til højre

Få oplysninger om, hvilke data vi bruger til at vise dig annoncer

Vi vil gerne give dig en bedre forståelse af de data, der anvendes til at vise dig annoncer. "Hvorfor denne annonce" er en funktion, der giver dig mulighed for at klikke på en meddelelse for at få oplysninger om, hvorfor du får vist en given annonce. Det kan f.eks. være, at du får vist en annonce for en kjole, fordi du har besøgt modewebsites. Det kan også være, at du får vist en annonce for en restaurant baseret på din placering. Denne type data hjælper os med at vise dig annoncer for ting, der måske kunne være relevante for dig. Vi deler dog aldrig disse data med annoncører.