La vostra seguretat

La vostra seguretat és el primer en tot allò que fem.

Si les vostres dades no són segures, no són privades. Per això, ens assegurem que els serveis de Google, com ara la Cerca, Maps i YouTube, gaudeixen de la protecció d'una de les infraestructures de seguretat més avançades del món.

L'encriptació manté les dades privades mentre estan en trànsit

L'encriptació aporta un gran nivell de seguretat i de privadesa als nostres serveis. Quan feu accions com ara enviar un correu electrònic, compartir un vídeo, visitar un lloc web o emmagatzemar les fotos, les dades que creeu es transmeten al dispositiu, als serveis de Google i als nostres centres de dades. Protegim aquestes dades amb diversos nivells de seguretat, com ara tecnologia líder en encriptació com HTTPS i la seguretat de la capa de transport (TLS).

La nostra infraestructura en núvol protegeix les vostres dades les 24 hores del dia els set dies de la setmana

Des de centres de dades dissenyats de manera personalitzada fins a cables de fibra submarins que transfereixen dades entre continents, Google opera una de les infraestructures en núvol més segures i fiables del món, que se supervisa contínuament per protegir les vostres dades i aconseguir que estiguin disponibles quan les necessiteu. De fet, distribuïm la informació entre diversos centres de dades perquè, en cas d'un incendi o d'un desastre, es pugui transmetre de manera automàtica i senzilla a altres ubicacions estables i segures.

La detecció d'amenaces protegeix els nostres serveis

Supervisem contínuament els serveis i la infraestructura subjacent per protegir-los d'amenaces, com ara el contingut brossa, el programari maliciós, els virus i altres tipus de codi maliciós.

No donem als organismes governamentals accés directe a les vostres dades

Mai no concedim accés "per la porta del darrere" a les vostres dades ni als servidors en què s'emmagatzemen, i punt. Això vol dir que cap entitat governamental, ni dels Estats Units ni de cap altre país, no té accés directe a la informació dels usuaris. Hi ha moments en què rebem sol·licituds per obtenir dades d'usuari de les autoritats legals competents. El nostre departament legal revisa aquestes sol·licituds i les rebutja si són massa generals o si no segueixen el procés adequat. Hem treballat molt per oferir transparència pel que fa a aquestes sol·licituds de dades amb el nostre Informe de transparència.

L'encriptació s'aplica a la foto de la Torre Eiffel

L'encriptació de Gmail manté privats els correus electrònics

Des del primer dia, Gmail ha admès les connexions encriptades, amb la qual cosa és més difícil per als usuaris malintencionats llegir el que envieu. Gmail també us adverteix dels possibles riscos de seguretat, com ara quan rebeu un correu electrònic que no s'ha enviat a través d'una connexió encriptada.

El sobre de correu de Gmail activa el senyal d'advertiment de l'anàlisi de seguretat

La protecció contra correu brossa de Gmail filtra els correus electrònics sospitosos

Molts atacs de programari maliciós i de pesca (suplantació d'identitat) comencen amb un correu electrònic. La seguretat de Gmail us protegeix del correu brossa, de la pesca i del programari maliciós millor que cap altre servei de correu electrònic. Gmail analitza els patrons extrets de milers de milions de missatges per identificar les característiques dels correus electrònics que els usuaris han marcat com a correu brossa i, a continuació, fa servir aquests marcadors per bloquejar els correus electrònics sospitosos o perillosos abans que us arribin. Podeu contribuir-hi seleccionant l'opció Marca com a correu brossa als correus electrònics sospitosos que rebeu.

L'aprenentatge automàtic i la intel·ligència artificial milloren la precisió del filtre de correu brossa de Gmail. Ara manté el 99,9% del correu brossa fora de la safata d'entrada.

Navegador Chrome amb el progrés de l'actualització de seguretat

Chrome actualitza automàticament la seguretat del vostre navegador

Les tecnologies de seguretat canvien contínuament, de manera que per estar segur heu d'estar al dia. Per això, Chrome comprova periòdicament que la versió del navegador que feu servir estigui actualitzada amb les correccions de seguretat més recents, les proteccions contra programari maliciós i llocs enganyosos i molt més. Chrome s'actualitza automàticament, de manera que us protegeix la tecnologia de seguretat més recent de Chrome.

Una aplicació perjudicial es cola al dispositiu

Google Play manté les aplicacions potencialment perjudicials fora del telèfon

Les aplicacions que instal·leu poden ser una de les principals vulnerabilitats de seguretat del dispositiu. El nostre sistema de detecció marca les aplicacions potencialment perjudicials abans que arribin a Play Store. Quan no sabem del cert si una aplicació és segura, membres de l'equip de seguretat d'Android la revisen manualment. A mesura que definim millor el nostre sistema de detecció, tornem a avaluar les aplicacions que ja són a Google Play i suprimim les que podrien ser perjudicials perquè no arribin al vostre dispositiu.

Google bloqueja els anuncis perjudicials i enganyosos

Els anuncis que inclouen programari maliciós, amaguen contingut que proveu de veure, promouen productes falsificats o infringeixen d'una altra manera les nostres polítiques de publicitat poden perjudicar la vostra experiència en línia. Ens prenem aquest problema molt seriosament. Cada any, la nostra combinació de revisors i programari sofisticat bloqueja prop de mil milions d'anuncis perjudicials. A més, us oferim eines per informar d'anuncis ofensius i controlar quins tipus d'anuncis veieu. També publiquem de manera activa les nostres estadístiques i pràctiques recomanades per aconseguir que Internet sigui més segur per a tothom.

Escut i llista de comprovació de seguretat de Google

Protegiu el compte amb la Comprovació de seguretat

La primera cosa que podeu fer per protegir el compte de Google és dur a terme la Comprovació de seguretat. L'hem creat perquè pugueu verificar que la vostra informació de recuperació estigui actualitzada i que els llocs web, les aplicacions i els dispositius connectats al compte siguin els que utilitzeu perquè hi confieu. Si alguna cosa us sembla sospitosa, podeu canviar la configuració o la contrasenya immediatament. La Comprovació de seguretat només tarda uns quants minuts i la podeu fer tan sovint com vulgueu.

Executeu la Comprovació de seguretat
Gmail rep una alerta d'activitat sospitosa

Rebeu alertes sobre activitats sospitoses

Per protegir el compte dels usuaris malintencionats, vigilem que no hi hagi activitat inusual i us enviem una notificació si detectem cap moviment sospitós. Per exemple, si un dispositiu desconegut prova d'iniciar la sessió al compte o si se'n modifica la informació de recuperació, us contactarem immediatament per confirmar que esteu duent a terme aquesta activitat personalment. Les notificacions s'envien per correu electrònic, però també podeu registrar-vos per rebre missatges de text al telèfon.

El dispositiu i el navegador inicien la sessió amb el mateix codi de verificació

Utilitzeu dades d'inici de sessió més segures per evitar atacs

Una contrasenya segura dissuadeix els pirates informàtics i manté el compte protegit. Per crear una bona contrasenya, assegureu-vos que sigui única, que combini lletres, números i símbols, i que només la utilitzeu per a Google.

També us ajudem a protegir més el compte amb la verificació en dos passos. Amb aquesta verificació, a més de la contrasenya cal un altre element per iniciar la sessió al compte. Pot ser un codi de sis dígits que s'envia al telèfon o bé, perquè la protecció sigui encara millor contra la pesca, una clau de seguretat que s'insereix al port USB de l'ordinador.

Un navegador mostra les contrasenyes protegides a Chrome

Protegiu-vos amb aquestes eines de seguretat per a contrasenyes

Si permeteu que l'administrador de contrasenyes integrat de Chrome recordi les contrasenyes dels diversos llocs web, us serà més fàcil fer servir contrasenyes segures i úniques per a cada lloc. També podeu afegir l'Alerta de protecció de contrasenya, una extensió de Chrome que us ajuda a evitar els atacs de pesca avisant-vos que esteu introduint la contrasenya de Google en un lloc que no és de Google.

Google Maps al navegador localitza un telèfon perdut que s'ha bloquejat de manera remota

Protegiu el compte quan perdeu el telèfon

Si perdeu el telèfon o us el roben, només cal que aneu a El meu compte per protegir les dades amb uns quants passos ràpids. Si teniu un dispositiu Android o iOS, podeu localitzar-lo, bloquejar-lo, canviar-ne la contrasenya, afegir un missatge personalitzat a la pantalla d'inici o, fins i tot, esborrar-ne totes les dades.