Поемете контрол

Управлението на поверителността ви е във ваши ръце.

С помощта на данните правим услугите си възможно най-полезни, но вие решавате какви типове информация да събираме и използваме. Създадохме „Моят профил“, за да ви предоставим бърз достъп до лесни за използване инструменти, чрез които да управлявате поверителността и сигурността си. Следните настройки ви дават възможност да избирате как данните ви да спомагат за подобряването на работата ви с услугите на Google.

Към „Моят профил“

Управлявайте настройките си за поверителност посредством съответния инструмент за проверка

Само за няколко минути можете да изберете какви типове данни да събира Google, да актуализирате личната информация, която споделяте с приятели или обществено, и да посочите какви видове реклами да ви показваме. Можете да променяте тези настройки толкова често, колкото искате.

Проверка на поверителността

Защитете профила си с инструмента за проверка на сигурността

Първото нещо, което можете да направите, за да защитите профила си в Google, е да преминете през проверката на сигурността. Тя има за цел да ви помогне да се уверите, че информацията ви за възстановяване е актуална и че свързаните с профила ви уебсайтове, приложения и устройства са такива, които още ползвате и смятате за надеждни. Ако нещо ви изглежда подозрително, можете незабавно да промените настройките или паролата си. Проверката на сигурността отнема само няколко минути и можете да я правите толкова често, колкото искате.

Проверка на сигурността

Избирайте какви данни да се свързват с профила ви

От предложения в Карти за по-кратко пътуване до работното място до по-бързи резултати от търсенето – данните, които запазваме в профила ви, могат да направят услугите на Google по-полезни за вас. Посредством „Контроли за активността“ можете да избирате какво да се свързва с профила ви и да поставяте на пауза събирането на конкретни типове информация – например за търсенията и активността ви при сърфиране, посещаваните от вас места и данните от устройствата ви.

Към „Контроли за активността“

Контролирайте рекламите въз основа на предпочитанията си

От „Настройки за рекламите“ можете да контролирате рекламите въз основа на темите, към които проявявате интерес. Ако например използвате настройките в „Персонализиране на рекламите“, за да покажете на Google, че харесвате поп музика, може да виждате реклами за предстоящи премиери и предавания близо до вас, когато сте влезли в профила си в YouTube.

В случай че изключите персонализирането на рекламите, докато сте влезли в профила си, ще спрем да ви показваме свързани с интересите ви реклами в услугите си, както и в партньорските си уебсайтове и приложения. Ако сте излезли от профила си, деактивирането на настройката за персонализиране ще засегне само услугите на Google, в които се показват реклами.

Към „Настройки за рекламите“

Използвайте „Моята активност“ за преглед на данните в профила си

„Моята активност“ е централното място, където можете да намирате нещата, които сте търсили, преглеждали и гледали с помощта на услугите ни. За да улесним припомнянето на миналата ви онлайн активност, ви предоставяме инструменти за търсене по тема, дата и продукт. Можете да изтривате за постоянно конкретни данни или дори цели теми, които не искате да бъдат свързани с профила ви.

Към „Моята активност“

Преглеждайте основната информация за профила си

Контролирайте каква лична информация споделяте в услугите на Google – например името, имейл адреса и телефонния си номер.

Преглед на личната ви информация

Носете съдържанието си навсякъде посредством опцията „Изтегляне на данните ви“

Снимките, имейлите, контактите и дори отметките си. Вие контролирате съдържанието, което се съхранява в профила ви в Google. Затова разработихме инструмента за изтегляне на данните ви – за да можете да ги копирате, да им създавате резервни копия и дори да ги прехвърляте в други услуги.

Към инструмента за изтегляне на данните ви